Žingsnis 1
Paruoškite pyragų pagrindą. Kiaušinių baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki baltumo, tada dalimis suberkite cukrų. Plakite 10 minučių, kol baltymai taps standūs ir balti. Į išplaktus baltymus ir cukrų suberkite smulkintus riešutus. Švelniai įmaišykite juos mentele iš apačios į viršų, sukdami dubenį pagal laikrodžio rodyklę, kol tolygiai įsimaišys.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragėlius. Tešlą padalykite į 4 dalis. Ant kepimo popieriaus suformuokite pyragėlius naudodami 18 cm formą. Kepkite 150 °C temperatūroje 5 minutes ir 100 °C temperatūroje 2 valandas. Pyragaičių vidus turi būti sausas.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Suminkštintą sviestą išsukite iki purumo. Supilkite saldintą sutirštintą pieną ir brendį. Vėl plakite iki vientisos masės. Atidėkite 1/3 kremo torto viršui ir kraštams patepti. Į likusį kremą suberkite tarkuotus riešutus. Kremą padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Paruoškite dekoracijas. Vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą (60 g). Karštu šokoladu ant folijos užrašykite žodį "Maskva" ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Aptepkite plutą riešutų kremu. Šonus ir viršų aptepkite kremu be riešutų. Dėkite tortą į šaldiklį 4 valandoms. Kai kremas sustings, viršų galite išlyginti mentele.
Žingsnis 6
Paruoškite glajų. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų 15 minučių. Baltąjį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Invertuotą sirupą, cukrų ir vandenį supilkite į storadugnį puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinkite cukrų. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir sudėkite išbrinkusią želatiną. Maišykite, kol ji visiškai ištirps. Skystą šokoladą ir kondensuotą pieną supilkite į aukštą stiklinę maišyklę. Supilkite sirupą ir želatiną per sietelį, sudėkite dažiklį ir sumaišykite, kad susidarytų kuo mažiau burbuliukų.
Žingsnis 7
Baigkite ruošti glajų. Stiklinę su glazūra uždenkite maistine plėvele, kad tarp plėvelės ir glazūros neliktų oro. Leiskite atvėsti iki 30-32 laipsnių Celsijaus, tada laikykite šaldytuve.
Žingsnis 8
Papuoškite tortą. Išimkite tortą iš šaldiklio ir padėkite jį ant lentynos ir padėklo, kad išbėgęs glaisto perteklius nenudažytų stalo. Apskritimo būdu apipurkškite tortą glajumi nuo vidurio. Nuvalykite nubėgusį glajų ir perkelkite tortą į gražią lėkštę. Iš šaldytuvo išimkite šokoladinį užrašą ir papuoškite tortą.