Publikavimo data: 2024-06-15
Tortas "Plombiere" su meringe
"Plombier" su bezė - tai neįtikėtinai skanus kreminis desertas, kuris ruošiamas kaip šveicariška bezė. Toks skanėstas gaunasi šventiškas, erdvus, apetitiškas. Svarbiausia gaminant - švieži, natūralūs produktai. Norint pasigaminti tikrą bežemę, reikia tinkamai atskirti baltymus nuo trynių, kad nė vienas papildomas lašas nepatektų į baltymų masę. Taip pat iš anksto atšaldyti kiaušinius ir laikytis proporcijų - cukraus turi būti dvigubai daugiau nei baltymų.
Žingsnis 1
Įmaišykite baltymų mišinį. Įmaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų iki vientisos masės. Įdėkite į vandens vonią. Nuolat maišydami kaitinkite mišinį, kol ištirps visas cukrus. Tada nukelkite nuo kaitlentės ir 17-20 min. vidutiniu greičiu plakite iki vientisos masės. Supilkite citrinos sultis ir plakite dideliu greičiu, kol susidarys minkštos viršūnės.
Žingsnis 2
Pagaminkite meringą. Ant pergamentinio popieriaus nubrėžkite du 20 cm apskritimus ir dėkite ant kepimo skardos. Tolygiai paskirstykite baltymų mišinį ant abiejų apskritimų. Išlyginkite paviršių. Pabarstykite smulkintais riešutais. Džiovinkite bezė 110 laipsnių temperatūros orkaitėje 3,5 valandos. Šiek tiek atidarykite orkaitę. Palikite pyragėlius visiškai atvėsti 8 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Sudėkite trynius į puodą. Supilkite cukrų ir vanilinį cukrų. Maišykite plaktuvu. Sudėkite grietinę ir miltus. Išmaišykite. Pastatykite ant kaitlentės. Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės, 8-10 minučių. Perpilkite kremo masę į atskirą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Išsukite sviestą, palaipsniui įmaišykite kremo mišinį.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Pirmąjį tortą dėkite į serviravimo lėkštę, tada aptepkite kremu ir ant viršaus uždėkite antrąjį tortą.
Kategorijos