Tortas "Praha" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Tortas "Praha"

Prahos tortas - tai klasikinis tortas, pagamintas iš trijų šokoladinių biskvitų, sviesto kremo su kakava ir šokoladinio fondanto. Savo laiku tai buvo tikra konditerijos legenda. Šį desertą sukūrė tas pats konditeris kaip ir "Paukščių pieną". Tortas "Praha" buvo pardavinėjamas to paties pavadinimo viešbutyje Arbate. Torto "Praga" receptas vertinamas dėl švelnaus šokolado skonio. Be to, jį galima laikyti tikrai ilgai. Naminis pyragas "Praga" yra mėgstamas sovietinės virtuvės patiekalas. Jo turėtumėte paragauti ir jūs.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
370 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.06/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tortas "Praha" Žingsnis 1
Trynius sutrinkite su 75 g cukraus. Mišinį plakite mikseriu iki vientisos ir purios masės.

Žingsnis 2

Tortas "Praha" Žingsnis 2
Atskirame dubenyje suplakite kiaušinių baltymus. Po 1-2 minučių, nenustodami plakti, į baltymus palaipsniui suberkite 75 g cukraus. Masė turi padidėti 2,5-3 kartus. Švariame, sausame dubenyje plakite švariu, sausu plaktuvu.

Žingsnis 3

Tortas "Praha" Žingsnis 3
Išplaktus baltymus dalimis sudėkite į trynių mišinį, pakaitomis su persijotais miltais ir kakavos milteliais, atsargiai maišydami. Ant dubens krašto supilkite ištirpintą atvėsusį sviestą ir atsargiai įmaišykite iš apačios į viršų. Nemaišykite per daug energingai, kad mišinys nesubyrėtų.

Žingsnis 4

Tortas "Praha" Žingsnis 4
Supilkite tešlą į 24 cm formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Išimkite keksų formą iš orkaitės, apverskite ją aukštyn kojomis ir padėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Atvėsusį biskvitą galima naudoti iš karto, tačiau pjaustant jis trupa, todėl, jei turite galimybę, biskvitą paruoškite iš anksto. Pagyvenę sausainiai geriau pjaunasi, mažiau trupa ir yra tvirtesnės tekstūros.

Žingsnis 5

Tortas "Praha" Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Kiaušinio trynį įmuškite į puodą arba nedidelį puodelį. Į trynį įpilkite 25 g vandens ir išmaišykite. Tai daroma tam, kad kaitinant su kondensuotu pienu trynys nesusitrauktų. Supilkite kondensuotą pieną.

Žingsnis 6

Tortas "Praha" Žingsnis 6
Grietinėlę įkaitinkite ant šiek tiek silpnesnės nei vidutinė ugnies. Nuolat maišydama, kad sirupas nepriliptų prie dugno, 7-8 min. virkite, kol sutirštės. Paruošta masė savo konsistencija turėtų būti panaši į neriebią grietinę. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

Žingsnis 7

Tortas "Praha" Žingsnis 7
Sviestą išsukite su vaniliniu cukrumi, kol taps baltas ir purus. Sudėkite atvėsusį kiaušinių trynių ir kondensuoto pieno mišinį ir išmaišykite. Kakavos miltelius persijokite per sietelį ir suberkite į mišinį. Maišytuvu arba silikonine mentele išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Tortas "Praha" Žingsnis 8
Atlikite impregnavimą. 50 g abrikosų uogienės ištirpinkite 30 ml karšto vandens. Jei uogienėje yra abrikosų gabalėlių, pertrinkite uogienę per stambų sietelį arba durklą su mažomis skylutėmis.

Žingsnis 9

Tortas "Praha" Žingsnis 9
Biskvitą perpjaukite į tris vienodus, vienodus pyragėlius. Patogiausia tai daryti specialia virvele arba ilgu dantytu peiliu. Taip pat iš karto paruoškite 70 g uogienės įdarui.

Žingsnis 10

Tortas "Praha" Žingsnis 10
Šepetėliu ištepkite ir pamirkykite pluteles. Apatinę plutą patepkite sirupu - naudokite trečdalį išmirkytos masės. Ant pyrago viršaus užtepkite šiek tiek kremo ir tolygiai paskirstykite po visą paviršių. Ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą, prispauskite lentele, taip išlygindami antrojo pyrago padėtį. Jį taip pat pamirkykite ir patepkite kremu. Išlyginkite, ant viršaus uždėkite trečiąjį pyragą ir vėl prispauskite lenta. Jei kremas šiek tiek išsiskiria iš šonų, juo išlyginkite torto šonus. Trečiąjį pyragą pamirkykite likusiame sirupe, ant jo dėkite paruoštą abrikosų uogienę ir tolygiai paskirstykite po visą pyrago paviršių. Šonus išlyginkite likusiu kremu. Dėkite tortą į šaldytuvą 2 valandoms, kad uogienė ir kremas sustingtų ant šonų.

Žingsnis 11

Tortas "Praha" Žingsnis 11
Paruoškite šokolado dangą. Paprastai šokolado kiekis yra lygus sviesto kiekiui. Glajus gaunasi minkštas ir šaldytuve nesukietėja. Tačiau pagal šį receptą reikia šiek tiek kieto ir trapaus glajaus, todėl šokolado naudojama daugiau. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje dubenyje ištirpinkite šokoladą ir sviestą ir išmaišykite.

Žingsnis 12

Tortas "Praha" Žingsnis 12
Pyragą apipilkite glajumi. Dalį glazūros atidėkite papuošimui. Šaukštu pirmiausia aptepkite šonus, tada likusį glajų supilkite ant torto ir išlyginkite konditerine mentele, mentele arba silikonine mentele. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Žingsnis 13

Papuoškite tortą. Supilkite glajų į konditerinį maišelį arba mažą sunkų maišelį, nupjaukite nedidelį kampelį ir nupieškite raštus ant torto. Nupiešę tortą bent porai valandų įdėkite į šaldytuvą. Jis turi susigerti, gerai įsigerti aromatų ir atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos