Publikavimo data: 2025-08-18
Tortas rožių sausainiai su meringe
Varškės rožių sausainiai su meringe yra nepaprastai skanus ir gražus desertas. Nesaldinta tešla gaunasi labai švelni ir minkšta, ji puikiai dera su saldžiu beeringo įdaru. Šio recepto tešla yra labai elastinga, todėl su ja lengva dirbti. Atkreipkite dėmesį, kad kuo ploniau iškočiojama tešla, tuo grakštesnės bus rozetės. Jei norite, ant plaktos baltyminės masės sluoksnio pabarstykite smulkintų riešutų arba kokoso drožlių. Prieš patiekdami apibarstykite rozetes cukraus pudra.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supjaustykite šaldytą sviestą plonais griežinėliais. Miltus ir sviestą sutrinkite trintuvu į trupinius. Sodą pašlakstykite citrinos sultimis, sumaišykite su varške ir kiaušinio tryniu ir įmaišykite į miltų trupinius. Rankomis užminkykite elastingą, lygią tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite meringą. Kiaušinio baltymą ir vanilę plakite mikseriu iki purumo. Plakite kiaušinio baltymą lėtu greičiu, dalimis įmaišydami cukrų, kol susidarys standžios viršūnės. Padalykite meringą į dvi dalis.
Žingsnis 3
Paruoškite sausainius. Padalykite tešlą per pusę. Kiekvieną pusę iškočiokite į ploną kvadratą, aptepkite puse bezė ir susukite į ritinėlį. Suktinukus supjaustykite riekelėmis kas 3 cm, visas riekeles pjautine puse žemyn sudėkite ant silikoniniu kilimėliu išklotos kepimo skardos. Dėkite į orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos