Publikavimo data: 2024-09-14
Tortas su persimonais ir sviestiniu kremu
Labai rekomenduoju šį pyragą gaminti net ir tiems, kurie ne itin mėgsta persimonus. Šiame pyrage jis jums patiks 100 %!
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite persimonus. Perpjaukite juos per pusę ir šaukštu pašalinkite minkštimą nuo žievės, tada supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais.
Žingsnis 2
Dubenyje įmuškite du kiaušinius, suberkite cukrų ir išmaišykite. Nereikia plakti labai stipriai, galite tiesiog plakti, kol cukrus ir kiaušiniai susimaišys. Tada sudėkite ištirpintą sviestą, aš jį turiu šiltą. Sudėkite persimonus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, suberkite cinamoną ir išmaišykite. Sumaišykite miltų ir kiaušinių mišinį. Galiausiai pagal pageidavimą įmaišykite smulkintų migdolų ar kitų riešutų. Viską dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Ištepkite formą sviestu ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min., o ar pluta iškepusi, patikrinkite iešmeliu. Leiskite paruoštam pyragui atvėsti.
Žingsnis 5
Kremui varškę, šaltą grietinėlę ir cukraus pudrą sumaišykite į vientisą masę, kad ji išlaikytų formą. Šaukštu užtepkite kremo ant torto ir išlyginkite.
Kategorijos