Publikavimo data: 2025-08-16
Tortas "Varškės pagunda"
Jei ruošiatės šeimos šventei ir jums reikia skanaus, originalaus pyrago recepto, o svarbiausia - greitai ir be vargo paruošiamo pyrago, tuomet "Varškės pagunda" yra kaip tik tai, ko jums reikia. Neįtikėtinai minkštas, švelnus biskvitas, sujungtas su sultingu, aromatingu bananų kremu, saikingai saldžia, nė kiek neapsunkusia varškės mase, patikėkite - tai skanu.
Žingsnis 1
Paruoškite biskvitą. Kiaušinius ir cukrų plakite mikseriu iki vientisos masės ir padvigubėjusio tūrio. Dabar nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, maišydami tešlą lėtai, kad ji "nenukristų".
Žingsnis 2
Atsargiai perkelkite tešlą į paruoštą formą, pašaukite ją į iki 180 °C įkaitintą orkaitę, kepkite sausainius 35-40 minučių ir patikrinkite, ar jie iškepę, dantų krapštuku arba iešmeliu. Iškepusį sausainį atvėsinkite ir supjaustykite į tris pyragėlius.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite grietinėlę. Supjaustykite bananą mažais gabalėliais ir sutrinkite šakute, kad gautumėte masę su mažais gabalėliais. Blenderiu gerai sutrinkite varškę, suberkite cukrų ir grietinę, šiek tiek suplakite mikseriu, supilkite vaniliną, bananų masę ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Naudodami nuimamą žiedą suformuokite pyragą. Ant dugno dėkite biskvitą ir ištepkite jį kremu, tada ant dugno dėkite antrąjį pyragą ir vėl ištepkite kremu. Tada dėkite trečiąjį biskvitą, aptepkite jį kremu, uždenkite (nenuimdami žiedo) maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą trims valandoms.
Žingsnis 5
Išimkite tortą iš šaldytuvo, atsargiai nuimkite žiedą ir aptepkite torto šonus likusiu kremu. Paruoškite šokoladą ir apipilkite torto viršų, pabarstykite likusiais biskvito trupiniais. Dėkite tortą į šaldytuvą dar valandai.
Kategorijos