Publikavimo data: 2025-08-17
Tortas "Vyšnia šokolade"
Vyšnios šokoladiniame pyrage gali tapti ryškiu baigiamuoju Valentino dienos šventės akordu. Net jei pirmą kartą nusprendėte nustebinti savo antrąją pusę savo pačių paruoštu tortu, būkite tikri, kad jums tikrai pavyks. Desertui reikės konservuotų vyšnių, o uogų sirupo ir grietinės - įmirkymui. Su jais šokoladinis biskvitas pasirodys drėgnas ir labai skanus bei kvapnus. Idealus vyšnių palydovas bus graikiniai riešutai, jų dedama į biskvito tešlą.
Žingsnis 1
Paruoškite sausainius. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo, supilkite ištirpintą sviestą ir intensyviai maišykite. Sudėkite miltų mišinį, smulkintus riešutus, gerai išmaišykite, padalykite į 3 dalis. Iš kiekvienos iškepkite po pyragą paruoštoje formoje. Kiekvienam iš jų iškepti prireiks 10-15 minučių. Atvėsinkite gabalėlius, subadykite juos šakute.
Žingsnis 2
Surinkite desertą. Pamirkykite pyragėlius uogų sirupe ir palikite kuriam laikui. Tuo tarpu grietinę išplakite su cukrumi. Pirmąjį paplotėlį aptepkite puse grietinės, sudėkite 1/3 uogų. Uždenkite kitą pyragą, procedūrą pakartokite. Uždėkite viršutinį plutą, vyšnių nedėkite. Dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą patiekti. Ištirpinkite šokoladą, puse jo aptepkite pyrago viršų ir šonus. Išdėliokite likusias vyšnias, apliekite šokoladu ir palikite sustingti.
Kategorijos