Publikavimo data: 2024-04-05
Torte beze ("Anna Pavlova").
Kai kalbama apie beze pyrago receptą, paprastai galvojama apie Pavlovos desertą, pavadintą rusų balerinos Anos Pavlovos garbei. Į deserto autorystę pretenduoja Australija ir Naujoji Zelandija. Pagal vieną iš versijų receptą išrado virėjas iš Naujosios Zelandijos. Tiek jis žavėjosi didžiosios šokėjos talentu. Pagal antrąją - desertą sukūrė australų virėjas. Kad ir kaip ten būtų, pasaulis sužinojo apie meringue pyragą, kurio pagrindą sudaro pyragas iš keptų plaktų baltymų.
Žingsnis 1
Plakite baltymus, kol jie šiek tiek suputos. Pradėkite po truputį dėti cukraus pudrą ir cukrų. Plakite tol, kol baltymai taps tokie tiršti, kad kris nuo šaukšto. Paprastai tai trunka apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Išplaktus baltymus tolygiai paskirstykite pergamentiniame popieriuje esančiuose kontūruose. Tai bus plutelės.
Žingsnis 3
Įdėkite kepimo skardą į iki 150 ℃ įkaitintą orkaitę. Po 15 minučių sumažinkite temperatūrą iki 90 ℃ ir džiovinkite 120 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite pyragėlius atvėsti jų neišėmę.
Žingsnis 4
Kol pyragaičiai aušta, paruoškite kremą. Išplakite grietinėlę ir cukrų, kol kremas taps sodrus. Tai užtruks apie 15 minučių.
Žingsnis 5
Surinkite pyragą. Atvėsusius pyragus aptepkite sviesto kremu.
Kategorijos