Publikavimo data: 2025-08-16
Tortilija su avokadu
Burrito - tai meksikietiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro kvietinė tortilija ir įdaras. Dažniausiai patiekalas būna su maltos mėsos įdaru, sumaišytu su grūdais, daržovėmis ar ankštinėmis daržovėmis. Rečiau galima rasti variantų su grietine, salotomis ar salsa. Šis receptas - tai vegetariškas burrito, į kurį įeina švelnus avokado minkštimas, sultingos daržovės ir maistingos pupelės. Šis patiekalo variantas puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta mėsos.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir pastatykite ją ant vidutinės ugnies. Kol aliejus įkaista, paruoškite daržoves. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, o pomidorus - kubeliais. Tada sudėkite svogūnus į keptuvę ir kepkite juos 5 minutes. Po to į keptuvę suberkite pomidorus, raudonėlį ir druską. Mišinį troškinkite dar 5 minutes. Kai keptuvės turinys bus paruoštas, sudėkite konservuotas pupeles, išmaišykite ir palikite ant ugnies dar 3 minutes. Nuimkite įdarą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Perpjaukite avokadą į dvi dalis, išimkite kauliuką ir atsargiai pašalinkite minkštimą nuo žievelės. Tada supjaustykite vaisių plonais griežinėliais. Vyšninius pomidorus supjaustykite apskritimais. Perpjaukite laimą per pusę ir išspauskite sultis. Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį aliejaus, pastatykite ją ant ugnies ir palaukite, kol įkais. Tada sudėkite tortilijas ir kepkite po 10 sekundžių iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Paimkite vieną tortiliją, ant jos uždėkite salotų lapą. Įdėkite 2 valgomuosius šaukštus virto faršo su pupelėmis ir kelias skilteles vyšninių pomidorų. Ant viršaus uždėkite avokado griežinėlių ir užpilkite 1 šaukštelį laimo sulčių. Tuomet tortilijos šoninius kraštus užlenkite į vidų, link įdaro. Apatinį tortilijos kraštą užlenkite ir susukite patiekalą į ritinėlį nuo savęs. Pakartokite su visomis tortilijomis.
Kategorijos