Publikavimo data: 2025-08-18
Tradiciniai imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai yra labai populiarūs ir siejami su Naujaisiais metais bei Kalėdomis. Sausainiai yra gražiai papuošti, o dovanų dėžutėje jie yra graži ir maloni dovana. Juos malonu valgyti ir suaugusiesiems, ir vaikams. Gaminimo ingredientai yra paprasti ir jų galima rasti beveik kiekvienoje virtuvėje. Imbiere gausu vitaminų, eterinių aliejų, jis padeda sergant peršalimo ligomis, diabetu, artritu, naudingas virškinimui, šalina iš organizmo toksinus.
Žingsnis 1
Į keptuvę arba dubenį suberkite cukrų ir cinamoną, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps, suberkite sodą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Įdėkite reikiamą kiekį sviesto ir supilkite mišinį į dubenį. Įmuškite kiaušinius ir suplakite, geriausia mediniu šaukštu.
Žingsnis 3
Palaipsniui suberkite miltus. Užminkykite elastingą tešlą, kurią, suvyniotą į maistinę plėvelę, 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Taip pat galite valandai įdėti į šaldiklį.
Žingsnis 4
Iš anksto paruoštą kiaušinio baltymą plakite mikseriu, kol taps tirštas. Suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite, kol taps tiršta. Įpilkite citrinos sulčių.
Žingsnis 5
Tešlą iškočiokite kočėlu iki maždaug 7 mm storio, išpjaukite figūrėles mėgstamomis formelėmis, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, perkelkite figūrėles į skardą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos