Tradicinis aviečių pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Tradicinis aviečių pyragas

Mūsų receptas leis jums sugrąžinti į savo virtuvę originalų rusišką patiekalą - pyragą su uogomis. Tokiais kepiniais buvo mėgaujamasi prieš šimtus metų. Šio skanaus, sotaus ir elegantiško patiekalo paslaptis - puikus ingredientų skonių ir tekstūrų derinys, plona švelni tešla ir kvapnus sultingas įdaras. Beje, Rusioje namų šeimininkės meistriškumas buvo vertinamas pagal tai, kaip ji moka kepti pyragus, o pyragai su daug tešlos buvo laikomi jos nepatyrimo požymiu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
277 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tradicinis aviečių pyragas Žingsnis 1
Miltus, kepimo miltelius ir cukrų suberkite į dubenį ir išmaišykite. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite sviestą į sausą mišinį, išmaišykite ir rankomis suminkykite į trupinius. Įmuškite kiaušinį ir greitai išminkykite smėlėtą tešlą. Jei tešlos nepavyksta iškočioti į rutulį ir ji trupa, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus ledinio vandens.

Žingsnis 2

Tradicinis aviečių pyragas Žingsnis 2
Pyrago aukštis priklauso nuo kepimo formos dydžio. Idealiausia yra 25 cm skersmens forma. Sausą formą ištepkite sviestu. Tešlą paskleiskite ant formos, padarydami 2 cm aukščio apvadą. Įdėkite formą su tešla į šaldytuvą 30 minučių.

Žingsnis 3

Tradicinis aviečių pyragas Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite grietinę ir miltus. Visus ingredientus išplakite mikseriu iki vientisos purios masės. Išimkite formą su tešla iš šaldytuvo. Ant tešlos sudėkite avietes. Tarp jų palikite nedidelį tarpą. Pyrago pagrindą užpildykite grietinės įdaru.

Žingsnis 4

Tradicinis aviečių pyragas Žingsnis 4
Įdėkite pyrago formą į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę. Kepkite 40 minučių. Išimkite pyrago formą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Pyragą per naktį galite padėti į šaldytuvą, kad jis būtų skanesnis ir geriau pjaustytųsi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos