Publikavimo data: 2024-06-09
Trapi košė orkaitėje
Grikiai yra vieni sveikiausių grūdinių kultūrų - juose penkis kartus daugiau mikroelementų nei kituose grūduose. Ne veltui jie vadinami grūdų karaliene; juose yra daug aminorūgščių ir visiškai nėra glitimo. Iš grikių kruopų galima ruošti košes, sriubas ir net troškinius.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite peiliu. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite mėsos gabalėlius, sudėkite svogūnus ir morkas, išmaišykite, troškinkite 15-20 min. uždengę dangčiu, kol mėsa pusiau iškeps.
Žingsnis 2
Į molinius ar bet kokius karščiui atsparius puodus lygiomis dalimis sudėkite daržovių apkepą, mėsą, grikius, supilkite vandenį, druską, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Dėkite puodus į orkaitę, nustatykite 190-200C temperatūrą, jei norite, įberkite smulkiai pjaustytų petražolių. Kepkite apie valandą, tada išjunkite orkaitę ir palikite puodus dar 20-30 minučių.
Kategorijos