Trapi košė orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Trapi košė orkaitėje

Grikiai yra vieni sveikiausių grūdinių kultūrų - juose penkis kartus daugiau mikroelementų nei kituose grūduose. Ne veltui jie vadinami grūdų karaliene; juose yra daug aminorūgščių ir visiškai nėra glitimo. Iš grikių kruopų galima ruošti košes, sriubas ir net troškinius.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
142 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Trapi košė orkaitėje Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite peiliu. Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite mėsos gabalėlius, sudėkite svogūnus ir morkas, išmaišykite, troškinkite 15-20 min. uždengę dangčiu, kol mėsa pusiau iškeps.

Žingsnis 2

Trapi košė orkaitėje Žingsnis 2
Į molinius ar bet kokius karščiui atsparius puodus lygiomis dalimis sudėkite daržovių apkepą, mėsą, grikius, supilkite vandenį, druską, gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Trapi košė orkaitėje Žingsnis 3
Dėkite puodus į orkaitę, nustatykite 190-200C temperatūrą, jei norite, įberkite smulkiai pjaustytų petražolių. Kepkite apie valandą, tada išjunkite orkaitę ir palikite puodus dar 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos