Trapūs avižiniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Trapūs avižiniai sausainiai

Namuose galima paruošti daugybę konditerijos gaminių iš įvairių rūšių tešlos. Avižiniai sausainiai yra labai sveikas ir skanus kepinys. Jis mėgstamas ir gaminamas daugelyje pasaulio šalių. Jei norite, į jį galite įdėti riešutų, džiovintų vaisių arba šokolado gabalėlių. Puikiai tinka užkandžiams darbe arba vaikams mokykloje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
360 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Trapūs avižiniai sausainiai Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu iki miltų arba smulkių trupinių, viskas priklauso nuo jūsų skonio.

Žingsnis 2

Trapūs avižiniai sausainiai Žingsnis 2
Dubenyje išplakite kiaušinį, cukrų ir druską. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir sodą su citrinos sultimis. Gerai išmaišykite. Į šį mišinį supilkite miltus, susmulkintus avižinius dribsnius ir užminkykite tešlą. Iš sausainių formuokite rutuliukus, kuriuos išlyginkite. Iš šio kiekio gausite aštuonis gabalėlius. Dėkite ant kepimo skardos atstumais vienas nuo kito ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20-25 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos