Publikavimo data: 2025-08-18
Trapūs avižiniai sausainiai
Namuose galima paruošti daugybę konditerijos gaminių iš įvairių rūšių tešlos. Avižiniai sausainiai yra labai sveikas ir skanus kepinys. Jis mėgstamas ir gaminamas daugelyje pasaulio šalių. Jei norite, į jį galite įdėti riešutų, džiovintų vaisių arba šokolado gabalėlių. Puikiai tinka užkandžiams darbe arba vaikams mokykloje.
Žingsnis 1
Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu iki miltų arba smulkių trupinių, viskas priklauso nuo jūsų skonio.
Žingsnis 2
Dubenyje išplakite kiaušinį, cukrų ir druską. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir sodą su citrinos sultimis. Gerai išmaišykite. Į šį mišinį supilkite miltus, susmulkintus avižinius dribsnius ir užminkykite tešlą. Iš sausainių formuokite rutuliukus, kuriuos išlyginkite. Iš šio kiekio gausite aštuonis gabalėlius. Dėkite ant kepimo skardos atstumais vienas nuo kito ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20-25 min.
Kategorijos