Publikavimo data: 2025-08-17
Trapūs sausainiai, pagardinti imbieru, cinamonu ir kardamonu
Neįtikėtinai skanūs, traškūs ir labai, labai aromatingi sausainiai. Medaus tešla, iš kurios jie pagaminti, kepdama gerai išlaiko formą. Desertą galima ruošti ir darbo dienomis, ir per šventes. Nudažyti ir papuošti konditeriniais pabarstukais jie atrodo labai dailiai.
Žingsnis 1
Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo, tada sudėkite medų, ištirpintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Atskirai sumaišykite miltus su prieskoniais ir kepimo milteliais, supilkite juos į kiaušinių ir sviesto mišinį ir užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią prie rankų tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 4-5 mm storio. Iškirpkite įvairias formas, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 °C temperatūroje 10-15 min.
Kategorijos