Publikavimo data: 2024-06-22
Trapūs sausainiai su varške
Mano kolegė pasidalijo šio sausainio receptu, teigdama, kad jis yra greitas, skanus ir labai švelnus dėl viduje esančio varškės įdaro. Kartą jį pagaminę, įsimylėjome ir kepdavome kaskart, kai tik turėdavome galimybę ar norėdavome ko nors skanaus prie arbatos. Šie sausainiai tokie skanūs, kad kepsite ir kepsite, ir kepsite, ir kepsite.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį supilkite visus sausus tešlai skirtus ingredientus: puodelį granuliuoto cukraus, miltus ir kepimo miltelius, išmaišykite.
Žingsnis 2
Į sausus ingredientus sudėkite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki trupinių.
Žingsnis 3
Dabar pradėkite ruošti varškės įdarą. Pirmiausia varškę sutrinkite šakute. Į varškę suberkite puodelį granuliuoto cukraus, vaniliną, kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 4
Į stačiakampį kepimo indą lygiu sluoksniu sudėkite du trečdalius tešlos, tačiau būkite atsargūs, kad tešla nebūtų prispausta. Supilkite įdarą ant tešlos ir paskirstykite jį ant visos tešlos. Ant varškės įdaro užtepkite likusį trečdalį tešlos, kad visas įdaras būtų padengtas tešla. Dėkite sausainių formą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 5
Praėjus 5 minutėms po ištraukimo iš orkaitės sausainius supjaustykite stačiakampiais arba kvadratėliais. Tada sudėkite juos į sausainių vazą arba į plokščią lėkštę.
Kategorijos