Publikavimo data: 2024-05-15
Trapus sluoksniuotas pyragas "Napoleonas"
Žingsnis 1
Į gerai persijotus miltus suberkite stambiai tarkuotą margariną. Kruopščiai įmaišykite jį į miltus.
Žingsnis 2
Tada nedidele srovele supilkite šaltą vandenį, įmuškite kiaušinį ir suberkite cukrų. Dar kartą minkykite tešlą 20 minučių. Palikite ją šaldytuve 5-8 minutėms.
Žingsnis 3
Kremui paruošti reikės nedidelio indo, kuriame suplakite kiaušinius, sudėkite smulkiai supjaustytus sviesto gabalėlius, palaipsniui supilkite pieną ir šaukštą acto.
Žingsnis 4
Kruopščiai sumaišykite visus produktus ir nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Žingsnis 5
Iš tešlos padarykite 6-7 vienodo dydžio porcijas ir palikite šaldytuve 50-60 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C temperatūros.
Žingsnis 6
Iš rutuliukų iškočiokite vienodo dydžio suapvalintus pyragėlius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir kepkite ne ilgiau kaip 10 minučių. Vidutiniškai vienas pyragas kepa 7 minutes ir turi būti šviesiai auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Po 15 minučių, kai visi pyragaičiai atvės, pradėkite formuoti pyragą. Paruoškite didelį indą, sudėkite į jį pirmąjį pyragą, tada nedidelį kiekį kremo. Kremu ištepkite visą torto paviršių.
Žingsnis 8
Kiekvieną pyragą gausiai aptepkite kremu ir palikite šaldytuve 120 minučių.
Kategorijos