Publikavimo data: 2024-03-26
Traškučiai be aliejaus
Traškučiai yra visų mėgstamiausias užkandis. Tačiau pirktiniuose traškučiuose dažnai būna daug aliejaus arba jie labai brangūs. Šis receptas parodys, kaip vos per pusvalandį namuose pasigaminti traškučių be aliejaus. Tam tereikia orkaitėje iškepti virtas bulvių skilteles. Naminius traškučius galima pagardinti mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Nuluptas bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Įdėkite jas į verdantį vandenį ir virkite ant didelės ugnies 3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite po dangčiu 4 minutes. Nusausinkite bulves ir jas pasūdykite.
Žingsnis 2
Paruoškite traškučius. Paruoškite kepimo skardą, išklokite ją kepimo popieriumi ir vienu sluoksniu sudėkite traškučius. Dėkite kepimo skardą į orkaitę 7-10 minučių. Paruoštus traškučius sudėkite į gilų dubenį.
Kategorijos