Publikavimo data: 2024-04-02
Traškučiai orkaitėje
Traškučiai yra mėgstamiausias suaugusiųjų ir vaikų užkandis. Parduotuvėje pirkti traškučiai nėra labai sveiki, tačiau namuose orkaitėje pagaminti traškučiai - visai kas kita. Juos galima paruošti pagal bulvių su augaliniu aliejumi ir druska receptą. Traškučių kepimas orkaitėje užtruks 15 minučių. Su šiuo nesudėtingu patiekalu gali susidoroti net moksleivis. Traškių užkandžių tėvynė yra Amerika. Iš ten traškučiai atkeliavo į Europą ir užėmė vieną pirmųjų vietų tarp užkandžių.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Nuluptus bulvių gumbus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Bulves sutarkuokite plonais griežinėliais arba supjaustykite peiliu. Kiekvienas griežinėlis turi būti ne storesnis kaip 2 mm storio.
Žingsnis 2
Paruoškite traškučius. Ant kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą ir atsargiai sudėkite bulvių griežinėlius. Apšlakstykite griežinėlius augaliniu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, paprika ir džiovintais krapais. Dėkite kepimo skardą į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 10 minučių. Traškučiai turėtų būti lengvai parudavę.
Kategorijos