Traškučiai orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Traškučiai orkaitėje

Traškučiai yra mėgstamiausias suaugusiųjų ir vaikų užkandis. Parduotuvėje pirkti traškučiai nėra labai sveiki, tačiau namuose orkaitėje pagaminti traškučiai - visai kas kita. Juos galima paruošti pagal bulvių su augaliniu aliejumi ir druska receptą. Traškučių kepimas orkaitėje užtruks 15 minučių. Su šiuo nesudėtingu patiekalu gali susidoroti net moksleivis. Traškių užkandžių tėvynė yra Amerika. Iš ten traškučiai atkeliavo į Europą ir užėmė vieną pirmųjų vietų tarp užkandžių.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Traškučiai orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Nuluptus bulvių gumbus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Bulves sutarkuokite plonais griežinėliais arba supjaustykite peiliu. Kiekvienas griežinėlis turi būti ne storesnis kaip 2 mm storio.

Žingsnis 2

Traškučiai orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite traškučius. Ant kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą ir atsargiai sudėkite bulvių griežinėlius. Apšlakstykite griežinėlius augaliniu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, paprika ir džiovintais krapais. Dėkite kepimo skardą į 200 ℃ įkaitintą orkaitę 10 minučių. Traškučiai turėtų būti lengvai parudavę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos