Publikavimo data: 2025-08-17
Traškūs avižiniai sausainiai su kokosais
Skanus avižinių dribsnių sausainis - anzakas, kuris buvo išrastas Australijoje, bet dabar išpopuliarėjo visame pasaulyje. Sausainiai gaunasi labai skanūs, trapūs, švelnūs, patiks visiems kokosų mėgėjams. Receptas toks paprastas, kad su juo susitvarkys net pradedantis virėjas.
Žingsnis 1
Gerai nuplaukite apelsiną, nusausinkite jį rankšluosčiu ir sutarkuokite smulkia tarka, stenkitės pašalinti žievelę - spalvotąją dalį, kurioje yra visi aromatiniai aliejai, o baltoji dalis yra karti. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite apelsino žievelę ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sviestą ir medų sudėkite į nedidelį puodą, pastatykite ant silpnos ugnies, o kai ištirps, nuimkite. Į 1 šaukštelį sodos įpilkite 2 valgomuosius šaukštus verdančio vandens, kad soda nusivarvėtų, ir sumaišykite su sviestu ir medumi. Gerai išmaišykite, mišinys pradės putoti. Karštą mišinį supilkite į sausus ingredientus ir užminkykite tešlą. Tešla būna trupininė, bet jei ją suspausite, ji gerai išlaikys formą.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, išdėliodami vienas nuo kito, kad kepdami nesuliptų. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 14 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus kepti atvėsinkite.
Kategorijos