Traškūs avižiniai sausainiai su kokosais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Traškūs avižiniai sausainiai su kokosais

Skanus avižinių dribsnių sausainis - anzakas, kuris buvo išrastas Australijoje, bet dabar išpopuliarėjo visame pasaulyje. Sausainiai gaunasi labai skanūs, trapūs, švelnūs, patiks visiems kokosų mėgėjams. Receptas toks paprastas, kad su juo susitvarkys net pradedantis virėjas.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
505 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
34 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.43/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Traškūs avižiniai sausainiai su kokosais Žingsnis 1
Gerai nuplaukite apelsiną, nusausinkite jį rankšluosčiu ir sutarkuokite smulkia tarka, stenkitės pašalinti žievelę - spalvotąją dalį, kurioje yra visi aromatiniai aliejai, o baltoji dalis yra karti. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite apelsino žievelę ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Traškūs avižiniai sausainiai su kokosais Žingsnis 2
Sviestą ir medų sudėkite į nedidelį puodą, pastatykite ant silpnos ugnies, o kai ištirps, nuimkite. Į 1 šaukštelį sodos įpilkite 2 valgomuosius šaukštus verdančio vandens, kad soda nusivarvėtų, ir sumaišykite su sviestu ir medumi. Gerai išmaišykite, mišinys pradės putoti. Karštą mišinį supilkite į sausus ingredientus ir užminkykite tešlą. Tešla būna trupininė, bet jei ją suspausite, ji gerai išlaikys formą.

Žingsnis 3

Traškūs avižiniai sausainiai su kokosais Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite juos ant kepimo skardos, išdėliodami vienas nuo kito, kad kepdami nesuliptų. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 14 minučių, kol taps auksinės spalvos. Paruoštus kepti atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos