Publikavimo data: 2025-08-17
Traškus baklažanų užkandis su pomidorais
Šis neįtikėtinai skanus ir pikantiškas užkandis papuoš jūsų stalą per bet kokią šventę.
Žingsnis 1
Baklažaną nuplaukite, supjaustykite plonais maždaug 1 cm apskritimais. Jį pasūdykite ir palikite 10 min. pastovėti (kad pašalintų kartumą). Jei turite jauną baklažaną, šį punktą galite praleisti.
Žingsnis 2
Po 10 minučių nuplaukite gabalėlius po šaltu vandeniu ir popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių.
Žingsnis 3
Kiekvieną kepinį iš abiejų pusių apvoliokite krakmole. Dėkite juos į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
Žingsnis 4
Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių po 3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Iškeptus baklažanus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Žingsnis 6
Tuo tarpu paruoškite padažą. Sumaišykite sūrius (galite imti absoliučiai bet kokį sūrį: varškę, grietinėlę, lydytą sūrį), aš naudojau lydytą sūrį ir fetą, įdėkite skiltelę česnako per česnakų spaudyklę, majonezą, grietinę ir smulkintus krapus, viską gerai išmaišykite šakute.
Žingsnis 7
Baklažanus aptepkite sūrio padažu. Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 8
Uždenkite baklažanus pomidorais.
Žingsnis 9
Ant viršaus pabarstykite truputį tarkuoto sūrio (bet kokio kietojo sūrio).
Kategorijos