Publikavimo data: 2025-08-20
Traškūs čeburekai
Ilgai ieškojau paprasto ir traškaus čeburekų recepto. Visur buvo receptų su degtinės priedu, bet kadangi namuose turiu mažą vaiką, šis receptas man netiko. Todėl nusprendžiau pabandyti juos paruošti savaip. Čeburekai gavosi labai sultingi, traškūs ir kartu receptas labai paprastas. Iš nurodyto ingredientų kiekio gavosi apie 30 arbatos lėkštutės dydžio gabalėlių.
Žingsnis 1
Pirmiausia reikia paruošti įdarą. Mano faršas iš pradžių buvo paruoštas (susuktas su svogūnais ir česnakais), todėl pirmiausia jį atšildykite, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 2
Tada minkykite tešlą, kol ji taps elastinga. Uždenkite polietilenu ir palaikykite 15 minučių. Per tą laiką tešla suminkštės.
Žingsnis 3
Po 15 minučių pradėkite gaminti čeburekus. Supjaustykite maždaug arbatos lėkštutės dydžio apskritimais, kraštus suplokite šakute, kad kepant mėsa neišsivyniotų.
Žingsnis 4
Kepkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Kategorijos