Publikavimo data: 2024-05-26
Traškūs čeburekai greitam maistui
Chebureki yra miltinis pyrago pavidalo gaminys, gaminamas iš tešlos be mielių ir kepamas augaliniame aliejuje. Įdaras - malta mėsa, sūris, bulvės arba grybai. Pagrindinis cheburek bruožas, skiriantis jį nuo kitų pirožkų, yra tas, kad jie ruošiami dideli ir kepami keptuvėje. Pagal visas taisykles paruošti čeburekai būna sultingi, aromatingi ir traškūs, todėl tapo labai populiarūs visame pasaulyje.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: į verdantį vandenį įpilkite druskos ir augalinio aliejaus ir išmaišykite skystą masę. Miltus supilkite į gilų dubenį, padarykite jame duobutę ir į ją supilkite vandenį, aliejų ir druską. Minkykite tešlą 7-10 minučių, kol taps elastinga, uždenkite maistine plėvele ir atidėkite 30 minučių pakilti.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, pradėkite ruošti faršą: kiaulieną ir jautieną sumalkite mėsmale, tada susmulkinkite svogūną. Perkelkite mėsos faršą į gilų dubenį, sumaišykite su svogūnais, druska, pipirais ir vandeniu. Faršą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 8 lygias dalis ir kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką. Paimkite vieną tešlos rutulį ir iškočiokite jį į apvalią duoną. Ant vienos tešlos dalies dėkite mėsos įdarą, antrąją dalį uždenkite pirmąja ir užspauskite tešlos kraštus. Tą patį atlikite su visa tešla ir įdaru.
Žingsnis 4
Suformuotus čeburekus kepkite ant aliejumi įkaitintos keptuvės po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paruduos. Iškeptus čeburekus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Kategorijos