Traškūs čeburekai su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Traškūs čeburekai su bulvėmis

Manoma, kad čeburekai yra tradicinis mongolų ir tiurkų tautų patiekalas. Krymo totorių kalba cheburek reiškia "žalias pyragas". Tokio pyrago įdaras gali būti ir saldus, ir sūrus: obuolys su cinamonu, mėsa su prieskoniais, bulvės, sūris, grybai, kiaušiniai, kopūstai ar net ryžiai.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
164 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Traškūs čeburekai su bulvėmis Žingsnis 1
Išvirkite bulves pasūdytame verdančiame vandenyje, o kol bulvės verda, susmulkinkite svogūnus ir pakepinkite juos įkaitintoje keptuvėje, kol paruduos. Nusausinkite bulves ir jas sutrinkite, tada sudėkite kepintus svogūnus.

Žingsnis 2

Traškūs čeburekai su bulvėmis Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, vandens ir gerai išmaišykite. Tada palaipsniui suberkite miltus. Toliau minkykite, kol gausite vientisą, vienalytį gumulą. Kai tik tešla bus gana tvirta, atidėkite ją į šalį ir palikite 30-40 minučių kambario temperatūroje, uždengę rankšluosčiu.

Žingsnis 3

Traškūs čeburekai su bulvėmis Žingsnis 3
Gautą tešlą padalykite į lygias dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į ploną apvalią duoną ir uždėkite atvėsusio įdaro. Atsargiai suformuokite čebureką ir iš abiejų pusių apkepkite augaliniame aliejuje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos