Publikavimo data: 2024-05-26
Traškūs čeburekai su bulvėmis
Manoma, kad čeburekai yra tradicinis mongolų ir tiurkų tautų patiekalas. Krymo totorių kalba cheburek reiškia "žalias pyragas". Tokio pyrago įdaras gali būti ir saldus, ir sūrus: obuolys su cinamonu, mėsa su prieskoniais, bulvės, sūris, grybai, kiaušiniai, kopūstai ar net ryžiai.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves pasūdytame verdančiame vandenyje, o kol bulvės verda, susmulkinkite svogūnus ir pakepinkite juos įkaitintoje keptuvėje, kol paruduos. Nusausinkite bulves ir jas sutrinkite, tada sudėkite kepintus svogūnus.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, vandens ir gerai išmaišykite. Tada palaipsniui suberkite miltus. Toliau minkykite, kol gausite vientisą, vienalytį gumulą. Kai tik tešla bus gana tvirta, atidėkite ją į šalį ir palikite 30-40 minučių kambario temperatūroje, uždengę rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Gautą tešlą padalykite į lygias dalis. Kiekvieną jų iškočiokite į ploną apvalią duoną ir uždėkite atvėsusio įdaro. Atsargiai suformuokite čebureką ir iš abiejų pusių apkepkite augaliniame aliejuje.
Kategorijos