Publikavimo data: 2025-08-17
Traškūs čeburekai su burbuliukais ant verdančio vandens
Nesąžiningas čeburekų įvaizdis susiformavo kaip gatvės maisto įvaizdis. Kartu šį patiekalą gerbia Krymo totoriai, graikai, baškirai ir Kaukazo, kur jis laikomas nacionaliniu patiekalu, gyventojai. Nors čeburekai visur vadinami skirtingai, jie ruošiami vienodai - iš plonos traškios tešlos, po kuria yra sultingas ir aromatingas mėsos įdaras. Patiekalą galima paruošti palyginti greitai, procesai nėra sudėtingi. Pagal šį receptą miltai išminkomi su verdančiu vandeniu.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kartu su svogūnu sumalkite mėsmale. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį su miltais suberkite druską, tada supilkite puodelį verdančio vandens ir greitai išmaišykite šaukštu. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite ištirpintą sviestą ir išminkykite minkštą tešlą.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į porcijas ir iškočiokite į plonus paplotėlius. Iškirpkite apskritimus. Ant pusės kiekvieno jų dėkite maltos mėsos, sulenkite apskritimą per pusę ir užspauskite kraštus. Galite sutvirtinti šakute.
Žingsnis 4
Kepkite čeburekus ant silpnos ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Dėkite ant popierinių rankšluosčių.
Kategorijos