Publikavimo data: 2025-08-17
Traškūs čeburekai su varške ir žolelėmis
Ne veltui bulgarų šeimininkai nuo seno vertino paprastą valstiečių maistą, nes bryndzą pagrįstai galima laikyti tikru delikatesu. Na, bent jau ta, kuri ruošiama tradiciniu sūrymo būdu. Vienas iš nacionalinės bulgarų virtuvės pavyzdžių yra patiekalas, vadinamas "ruguvachki". Tai iš esmės iš plonos, traškios tešlos pagaminti pyragėliai, įdaryti bryndza arba varške ir žolelėmis. Kad būtų paprasčiau formuluoti, šiandieninius "ruguvachki" vadinsime čeburekais, nes skirtumo tarp jų paprasčiausiai nėra.
Žingsnis 1
Sumaišykite varškę ir žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į 1 cm storio plokščią duoną. Ant plokštainio dėkite varškės įdaro. Sulenkite jį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Kepkite ant vidutinės ugnies dideliame kiekyje aliejaus.
Kategorijos