Traškūs imbieriniai sausainiai su šokolado apvalkalu ir riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Traškūs imbieriniai sausainiai su šokolado apvalkalu ir riešutais

Šie imbieriniai sausainiai patrauklūs dėl traškios tešlos, sviestinės šokolado tekstūros, kuri užpildo gaminio vidurį, ir, žinoma, aštraus cinamono ir imbiero skonio. Visa tai kartu sukuria harmoningo skonio, aromato ir tekstūros gaminį. O jei tokį kepimą paversite šeimos tradicija ir įtrauksite į jį vaikus, jis bus perduodamas iš kartos į kartą, tobulinamas sudėtimi ir technika, bet vis tiek išliks šeimos simboliu. Kartu sausainiai visai nėra brangūs.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
453 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
44 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Traškūs imbieriniai sausainiai su šokolado apvalkalu ir riešutais Žingsnis 1
Į ištirpintą sviestą suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite medų, įberkite sodos. Po jų suberkite prieskonius - cinamoną ir imbierą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Traškūs imbieriniai sausainiai su šokolado apvalkalu ir riešutais Žingsnis 2
Į pirmąjį mišinį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Kai po kelių minučių cukrus ištirps, suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Išminkytą tešlą pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Žingsnis 3

Traškūs imbieriniai sausainiai su šokolado apvalkalu ir riešutais Žingsnis 3
Iš tešlos puodeliu išpjaukite 5-6 mm storio apskritimus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Naudodami mažesnio skersmens indo dugną, viršuje padarykite įdubimą būsimam šokolado ir riešutų įdarui. Kepkite 10-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Žingsnis 4

Traškūs imbieriniai sausainiai su šokolado apvalkalu ir riešutais Žingsnis 4
Nedideliame dubenyje storu dugnu ištirpinkite šokoladą, sviestą ir šiek tiek cukraus. Šiuo mišiniu pripildykite iškočiotus sausainius ir apibarstykite riešutais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas orkaitėje, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, lengva, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, užkandis, riešutų sezonas, sausainiai, avižiniai sausainiai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos