Publikavimo data: 2025-08-20
Traškūs sluoksniuotos tešlos keksiukai
Sluoksniuotos tešlos užkandžiai gali būti įvairūs: saldūs, su grybais, sūriu. Įdarą rinkitės pagal savo skonį ir norą. Tokie keksiukai tinka ir paprastam bei greitam užkandžiui, ir kaip užkandis gamtoje ar darbe. Įdarytos bet kokiu įdaru, jos gaunasi ne tik gražios, bet ir labai skanios bei sočios. Paruošti užkandį lengva ir greita. Toks užkandis ne tik skanus ir apetitiškas, bet ir kvapnus. Šį užkandį galite patiekti ne tik vakarienei, bet ir bet kokiai šventei.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Iškočiokite tešlą iki 3 cm storio ir išpjaukite apskritimus. Naudokite specialias formeles arba peilį.
Žingsnis 2
Kepimo formas ištepkite aliejumi. Į formas sudėkite paruoštus tešlos apskritimus, paskirstykite juos apskritimu.
Žingsnis 3
Nuplaukite kriaušę, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite kriaušę, supjaustykite griežinėliais ir išskobkite šerdį. Supjaustykite kriaušę mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Išlukštenkite graikinius riešutus iš šerdies. Pusę graikinių riešutų susmulkinkite, o likusius susmulkinkite dideliu peiliu.
Žingsnis 5
Patogiame dubenyje sumaišykite sviestą, cukrų ir smulkintus riešutus. Suberkite per smulkų sietelį persijotus miltus ir viską įtrinkite į trupinių mišinį. Turėtumėte gauti vientisą konsistenciją.
Žingsnis 6
Į dubenį su gautu mišiniu sudėkite kriaušę. Sudėkite smulkintus riešutus ir išmaišykite. Į dubenį suberkite likusius susmulkintus graikinius riešutus.
Žingsnis 7
Šį mišinį paskirstykite į formeles ir ant viršaus pabarstykite likusiais trupiniais. Kepkite 30 minučių 180-200 laipsnių temperatūroje. Keksiukai turi būti lengvai parudavę. Išimkite ir papuoškite pagal pageidavimą.
Kategorijos