Publikavimo data: 2025-08-17
Traškūs uogų trikampėliai iš paruoštos tešlos be mielių
Puikus saldus pyragas arbatos vakarėliui. Šio recepto privalumas tas, kad nereikia pačiam minkyti tešlos. Jei šaldiklyje turite uogų ir sluoksniuotos tešlos, galite labai greitai pagaminti traškius, aromatingus trikampėlius.
Žingsnis 1
Mikseriu sumalkite migdolus taip, kad jų gabalėliai būtų įvairaus dydžio. Sumaišykite cukrų su cinamonu. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir išplakite su druska. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą 0,5 cm storio sluoksniu ir supjaustykite 15x15 cm dydžio kvadratėliais.
Žingsnis 2
Ant kiekvieno kvadrato krašto 1,5 cm atstumu viena nuo kitos išdėliokite vyšnias ir avietes, pabarstykite migdolais ir cinamono cukrumi. Kvadratėlių kraštus aptepkite baltymu. Sulenkite įstrižai, kad susidarytų trikampis. Užspauskite kraštus ir papuoškite šakutės įspaudais. Dėkite ant kepimo skardos ir patepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos