Trdelnik pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Trdelnik

Trdelník yra čekiškas pyragas, ruošiamas Kalėdų išvakarėse. Šio skanėsto galima nusipirkti kiekvienoje Čekijos gatvėje esančiose konditerijos parduotuvėse.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
85 min.
Kalorijos
293 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Trdelnik Žingsnis 1
Į persijotus miltus įmaišykite kiaušinio trynį ir sviestą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Trdelnik Žingsnis 2
Supilkite pakilusias mieles. Įpilkite vanilės. Užminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių.

Žingsnis 3

Trdelnik Žingsnis 3
Paruoštą tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir valandai perkelkite į šiltą vietą.

Žingsnis 4

Trdelnik Žingsnis 4
Paruošta tešla turėtų padidėti. suminkykite ją rankomis, kad pašalintumėte burbuliukus.

Žingsnis 5

Trdelnik Žingsnis 5
Paviršių, ant kurio ketinate iškočioti tešlą, pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą.

Žingsnis 6

Trdelnik Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą plonais ryšulėliais.

Žingsnis 7

Trdelnik Žingsnis 7
Patepkite formų rankoves augaliniu aliejumi ir sandariai suvyniokite tešlos ryšulius.

Žingsnis 8

Trdelnik Žingsnis 8
Kiekvieną sausainį pamerkite į cinamono ir cukraus mišinį.

Žingsnis 9

Trdelnik Žingsnis 9
Pasirinkite tokią kepimo formą, kad rankovių kraštus būtų galima užspausti už kraštų. Kepkite trdelnikus 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Žingsnis 10

Trdelnik Žingsnis 10
Patiekite trdelnik karštą su aromatizuota arbata.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos