Publikavimo data: 2024-06-24
Trdelnik
Trdelník yra čekiškas pyragas, ruošiamas Kalėdų išvakarėse. Šio skanėsto galima nusipirkti kiekvienoje Čekijos gatvėje esančiose konditerijos parduotuvėse.
Žingsnis 1
Į persijotus miltus įmaišykite kiaušinio trynį ir sviestą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite pakilusias mieles. Įpilkite vanilės. Užminkykite tešlą. Minkykite bent 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir valandai perkelkite į šiltą vietą.
Žingsnis 4
Paruošta tešla turėtų padidėti. suminkykite ją rankomis, kad pašalintumėte burbuliukus.
Žingsnis 5
Paviršių, ant kurio ketinate iškočioti tešlą, pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą.
Žingsnis 6
Supjaustykite tešlą plonais ryšulėliais.
Žingsnis 7
Patepkite formų rankoves augaliniu aliejumi ir sandariai suvyniokite tešlos ryšulius.
Žingsnis 8
Kiekvieną sausainį pamerkite į cinamono ir cukraus mišinį.
Žingsnis 9
Pasirinkite tokią kepimo formą, kad rankovių kraštus būtų galima užspausti už kraštų. Kepkite trdelnikus 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Žingsnis 10
Patiekite trdelnik karštą su aromatizuota arbata.
Kategorijos