Trdelnik su riešutais ir cinamonu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Trdelnik su riešutais ir cinamonu

Neseniai išbandžiau šį skanėstą pramogų parke ir nusprendžiau jį pakartoti namuose. Buvo skanu.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
299 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 1
Paruoškite raugą: į šiltą pieną suberkite mieles ir cukrų (35 g). Atidėkite į šalį 10 minučių.

Žingsnis 2

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 2
Sumaišykite trynius su vandeniu ir šiek tiek paplakite.

Žingsnis 3

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 3
Pradėkite sijoti miltus į dubenį su kiaušiniu. Dėkite juos dalimis, maišydami šakute. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite jį iki drungno ir sudėkite. Įmaišę sviestą į tešlą, kai ji pakils, įmaišykite oparą. Miltus berkite tol, kol tešla taps nebelipni.

Žingsnis 4

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 4
Perkelkite tešlą ant lentos ir minkykite rankomis. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.

Žingsnis 5

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 5
Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šiltą vietą.

Žingsnis 6

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 6
Paruoškite formą. Galite naudoti popierinio rankšluosčio rankovę, apvynioti folija.

Žingsnis 7

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 7
Riešutus sumalkite iki trupinių blenderiu.

Žingsnis 8

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 8
Sumaišykite riešutus su cukrumi ir cinamonu inde, į kurį pilsite trdelnikus.

Žingsnis 9

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 9
Tešla pakilo ir padvigubėjo.

Žingsnis 10

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 10
Atskirkite 2/3 tešlos, plonai iškočiokite ir supjaustykite 5 cm pločio juostelėmis.

Žingsnis 11

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 11
Paimkite pirmąją formą, patepkite ją augaliniu aliejumi ir pradėkite vynioti tešlos juosteles. Jas vyniokite taip, kad šiek tiek persidengtų.

Žingsnis 12

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 12
Trdelniki sudėkite į formą.

Žingsnis 13

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 13
Išplakite baltymus šakute, kol šiek tiek suputos.

Žingsnis 14

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 14
Panardinkite trdelnikus į pabarstukus.

Žingsnis 15

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 15
Dėkite trdelniki į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę (konvekcinė) ir kepkite 15 minučių. Kas 5 minutes apverskite trdelnikus, kad jie paruduotų iš visų pusių.

Žingsnis 16

Trdelnik su riešutais ir cinamonu Žingsnis 16
Išimkite trdelniki iš orkaitės ir išimkite iš formos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, kepimas su vaisiais ir uogomis, desertai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pyragai, saldūs pyragai, receptų knyga, bananų pyragai, pyragai su grietine, kepimas su grietine, pyragai su kiaušiniu, desertai su grietine, kepimas su kiaušiniu, sviesto pyragai, kepimas su vaisiais

Kategorijos