Neseniai išbandžiau šį skanėstą pramogų parke ir nusprendžiau jį pakartoti namuose. Buvo skanu.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą: į šiltą pieną suberkite mieles ir cukrų (35 g). Atidėkite į šalį 10 minučių.
Žingsnis 2
Sumaišykite trynius su vandeniu ir šiek tiek paplakite.
Žingsnis 3
Pradėkite sijoti miltus į dubenį su kiaušiniu. Dėkite juos dalimis, maišydami šakute. Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite jį iki drungno ir sudėkite. Įmaišę sviestą į tešlą, kai ji pakils, įmaišykite oparą. Miltus berkite tol, kol tešla taps nebelipni.
Žingsnis 4
Perkelkite tešlą ant lentos ir minkykite rankomis. Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Žingsnis 5
Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šiltą vietą.
Žingsnis 6
Paruoškite formą. Galite naudoti popierinio rankšluosčio rankovę, apvynioti folija.
Žingsnis 7
Riešutus sumalkite iki trupinių blenderiu.
Žingsnis 8
Sumaišykite riešutus su cukrumi ir cinamonu inde, į kurį pilsite trdelnikus.
Žingsnis 9
Tešla pakilo ir padvigubėjo.
Žingsnis 10
Atskirkite 2/3 tešlos, plonai iškočiokite ir supjaustykite 5 cm pločio juostelėmis.
Žingsnis 11
Paimkite pirmąją formą, patepkite ją augaliniu aliejumi ir pradėkite vynioti tešlos juosteles. Jas vyniokite taip, kad šiek tiek persidengtų.
Žingsnis 12
Trdelniki sudėkite į formą.
Žingsnis 13
Išplakite baltymus šakute, kol šiek tiek suputos.
Žingsnis 14
Panardinkite trdelnikus į pabarstukus.
Žingsnis 15
Dėkite trdelniki į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę (konvekcinė) ir kepkite 15 minučių. Kas 5 minutes apverskite trdelnikus, kad jie paruduotų iš visų pusių.
Žingsnis 16
Išimkite trdelniki iš orkaitės ir išimkite iš formos.