Publikavimo data: 2024-05-25
Trijų stiklinių pyragas.
Labai skanus ir gražus pyragas, kurį sudaro minimalus ingredientų skaičius. Šis pyragas panašus į tradicinę šarlotę, bet dar skanesnis, įdomesnis ir lengviau paruošiamas. Jei norite, į sausą mišinį galite įdėti mėgstamų prieskonių: cinamono, vanilino, muskato riešuto ir kitų. Jei norite, į įdarą kartu su obuoliais taip pat galite įdėti sultenių. Trumpai tariant, bandykite, eksperimentuokite, mėgaukitės!
Žingsnis 1
Išimkite sviestą iš šaldiklio ir sutarkuokite jį smulkia arba vidutinio dydžio tarka.
Žingsnis 2
Obuolius sutarkuokite stambia arba vidutinio stambumo tarka.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: persijotus miltus su kepimo milteliais, manų kruopas ir cukrų.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite pergamentiniu popieriumi. Tolygiai paskirstykite sausą mišinį ant formos dugno.
Žingsnis 5
Ant sauso mišinio sudėkite tarkuotus obuolius, tada vėl sausą mišinį ir vėl obuolius.
Žingsnis 6
Sluoksnius užbaigkite sausu mišiniu, ant kurio sudėkite tarkuotą sviestą. Pašaukite pyragą į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 60 minučių, kol pluta paruduos.
Žingsnis 7
Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti kambario temperatūroje. Tada išimkite iš formos, supjaustykite porcijomis ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos