Triufeliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Triufeliai receptas

Legenda byloja, kad prancūzų virėjo mokinys kartą pabandė pagaminti kremą savo mokytojo virtuvėje. Dėl vieno neteisingo judesio kremas suplaktas ne į kiaušinių, o į šokolado dubenį. Kai masė sukietėjo, berniukas iš jos iškočiojo apvalius rutuliukus, o kad paslėptų nelygumus, apibarstė juos kakava. Taip dėl atsitiktinumo buvo sukurti subtilūs triufeliai, kurie netrukus gali atsirasti ant jūsų stalo.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
424 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
44 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Triufeliai receptas Žingsnis 1
Nulupkite ir susmulkinkite graikinius riešutus. Paruoškite puodą.

Žingsnis 2

Triufeliai receptas Žingsnis 2
Puode sumaišykite vandenį, sviestą, cukrų ir kakavą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol cukrus ištirps, retkarčiais pamaišydami, tada nukelkite puodą nuo ugnies.

Žingsnis 3

Triufeliai receptas Žingsnis 3
Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite pieno miltelius į šokolado mišinį.

Žingsnis 4

Triufeliai receptas Žingsnis 4
Darbo paviršių, ant kurio gaminsite triufelius, pabarstykite pieno milteliais. Atskirkite nedidelę dalį šokolado masės, iš jos suformuokite rutuliuką ir pamerkite jį į pieno miltelius. Lengvai sudrėkinkite saldainį vandeniu ir apvoliokite jį graikiniuose riešutuose. Likusius triufelius gaminkite tokiu pat būdu. Periodiškai sudrėkinkite pirštus šaltu vandeniu, kad šokolado masė prie jų nepriliptų.

Žingsnis 5

Triufeliai receptas Žingsnis 5
Dėkite saldainius į šaldytuvą kelioms valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos