Publikavimo data: 2024-02-04
Triufeliai receptas
Legenda byloja, kad prancūzų virėjo mokinys kartą pabandė pagaminti kremą savo mokytojo virtuvėje. Dėl vieno neteisingo judesio kremas suplaktas ne į kiaušinių, o į šokolado dubenį. Kai masė sukietėjo, berniukas iš jos iškočiojo apvalius rutuliukus, o kad paslėptų nelygumus, apibarstė juos kakava. Taip dėl atsitiktinumo buvo sukurti subtilūs triufeliai, kurie netrukus gali atsirasti ant jūsų stalo.
Žingsnis 1
Nulupkite ir susmulkinkite graikinius riešutus. Paruoškite puodą.
Žingsnis 2
Puode sumaišykite vandenį, sviestą, cukrų ir kakavą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kaitinkite, kol cukrus ištirps, retkarčiais pamaišydami, tada nukelkite puodą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite pieno miltelius į šokolado mišinį.
Žingsnis 4
Darbo paviršių, ant kurio gaminsite triufelius, pabarstykite pieno milteliais. Atskirkite nedidelę dalį šokolado masės, iš jos suformuokite rutuliuką ir pamerkite jį į pieno miltelius. Lengvai sudrėkinkite saldainį vandeniu ir apvoliokite jį graikiniuose riešutuose. Likusius triufelius gaminkite tokiu pat būdu. Periodiškai sudrėkinkite pirštus šaltu vandeniu, kad šokolado masė prie jų nepriliptų.
Žingsnis 5
Dėkite saldainius į šaldytuvą kelioms valandoms.
Kategorijos