Publikavimo data: 2024-04-06
Triufeliai su vyšniomis
"Trifle" yra tradicinis angliškas desertas, žinomas jau daugelį metų, tačiau išpopuliarėjo visai neseniai. Iš pradžių jis buvo gaminamas Anglijoje, Škotijoje ir Airijoje. Tačiau šiandien jis išpopuliarėjo visame pasaulyje. Ir visa tai dėl to, kad tai nepaprastai skanus ir lengvai paruošiamas desertas!
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite tris kiaušinius. Suberkite vaniliną, įberkite žiupsnelį druskos ir plakite iki putų. Supilkite cukrų ir vėl plakite.
Žingsnis 2
Persijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą, suberkite į kiaušinius ir atsargiai išmaišykite mentele iki vientisos masės. Supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indo dugną išklokite pergamentiniu popieriumi. Supilkite tešlą į formą ir kepkite iki 190⁰ C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 4
Ar kempinė paruošta, galite patikrinti pradūrę ją mediniu dantų krapštuku - jei ji sausa ir švari, vadinasi, paruošta! Išimkite biskvitą ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Puode sumaišykite vyšnias, vandenį, cukrų ir pašildykite. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį, įmeskite cinamono lazdelę. Virkite vyšnias kurį laiką, kad išgaruotų skystis, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 6
Dabar paruoškite grietinėlę. Sumaišykite varškę, kondensuotą pieną, cukraus pudrą ir suminkštintą sviestą.
Žingsnis 7
Suplakite visus ingredientus iki vientisos masės. Sūrio kremas paruoštas.
Žingsnis 8
Dabar laikas surinkti dėklą. Iškirpkite 1 cm aukščio desertinės vazos formos sausainį. Padėkite jį ant dugno, šiek tiek pamirkykite vyšnių sirupe.
Žingsnis 9
Tada sudėkite vyšnias
Žingsnis 10
Paskirstykite sūrio kremą.
Žingsnis 11
Dar kartą išklokite sausainį.
Žingsnis 12
Vėl užtepkite kremo.
Žingsnis 13
Ant viršaus gausiai užtepkite kremo ir papuoškite tarkuotu šokoladu bei kokoso drožlėmis. Neįtikėtinai skanus padėklas su sūrio kremu ir vyšniomis paruoštas!
Kategorijos