Trobos tortas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Trobos tortas

Eklerų mėgėjams siūlome tortą "Casket Cake". Šis pyragas nepaprastai skanus dėl dviejų erdvių pyragaičių, viduje pripildytų švelnaus, saikingai saldaus ir kvapnaus kremo. Jei bent kartą išbandysite šį kulinarinį receptą, norėsite jo dar ir dar kartą. Šio skanėsto neatsisakys nei suaugusieji, nei vaikai. Jis tiks kaip puikus desertas bet kokiame šventiniame renginyje.
Gaminimo laikas
220 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
234 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Trobos tortas Žingsnis 1
Pieną kaitinkite ant silpnos ugnies. Sumaišykite kiaušinius, kukurūzų krakmolą ir cukrų ir palaipsniui supilkite į šiltą pieną. Galiausiai suberkite vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišykite. Kremo pagrindą uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestųsi su gauta mase, ir palaukite, kol visiškai atvės. Po to būsimą kremą supilkite į puodą, nuolat maišydami virkite 7-10 minučių, bet neužvirkite, leiskite jam visiškai atvėsti.

Žingsnis 2

Trobos tortas Žingsnis 2
Norėdami paruošti choux tešlą, į puodą supilkite pieną, vandenį, druską, cukrų ir sviestą. Ant silpnos ugnies nuolat maišydami virkite tešlą, kol sviestas visiškai ištirps. Nuolat maišydami palaipsniui suberkite persijotus miltus, kol tešla taps vientisa. Tešlą kaitinkite dar 1-2 minutes, kad išgaruotų skysčio perteklius.

Žingsnis 3

Trobos tortas Žingsnis 3
Karštą tešlą atidėkite į šalį, kol ji visiškai atvės. Tada į atvėsusią tešlą įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų ir mišinys būtų vientisas. Padalykite tešlą į 2 lygias dalis ir sudėkite jas į paruoštas formeles taip, kad ant viršaus būtų nedideli gumulėliai. Dėkite pyragėlius į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite juos 15-25 min. Po to leiskite jiems visiškai atvėsti.

Žingsnis 4

Trobos tortas Žingsnis 4
Dabar baigkite gaminti kremą. Sviestą plakite 3-4 minutes, kol taps lengvas ir purus. Toliau plakdami pamažu į jį įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą kremo pagrindo. Paimkite formą ir ant jos dugno dėkite vieną plutą, ant viršaus užpilkite kremą. Antrąjį paplotėlį visiškai užpildykite kremu iš apačios ir uždėkite ant pirmojo paplotėlio, šiek tiek paspausdami rankomis, kad susiformuotų tortas. Uždenkite jį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms arba per naktį, kad geriau įsigertų. Prieš patiekdami pyragą ant viršaus pabarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos