Troškinta jūrų lydekos su daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Troškinta jūrų lydekos su daržovėmis

Europinė jūrų lydekos žuvis būna nepaprastai skani, jei ją troškinsite grietinėje, o svogūnų ir morkų pasyvumas suteiks kreminiam skoniui daugiau sodrumo ir švelnumo. Be to, žuvis yra labai naudingas ir vertingas produktas žmogaus organizmui, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir fosforo. Norint išsaugoti sveikatą, žuvį reikėtų valgyti bent du kartus per savaitę, ypač vaikams.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
190 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Troškinta jūrų lydekos su daržovėmis Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas - plonais griežinėliais ir kepkite truputį augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Troškinta jūrų lydekos su daržovėmis Žingsnis 2
Žuvį supjaustykite 3 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir apvoliokite miltuose. Apkepkite žuvį iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.

Žingsnis 3

Troškinta jūrų lydekos su daržovėmis Žingsnis 3
Į kepimo formą sudėkite daržoves ir susmulkintą česnaką, ant viršaus sudėkite žuvį, apšlakstykite grietine ir pabarstykite žolelėmis. Kepkite 10-15 minučių iki 200C įkaitintoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos