Publikavimo data: 2024-06-15
Troškinta jūrų lydekos su daržovėmis
Europinė jūrų lydekos žuvis būna nepaprastai skani, jei ją troškinsite grietinėje, o svogūnų ir morkų pasyvumas suteiks kreminiam skoniui daugiau sodrumo ir švelnumo. Be to, žuvis yra labai naudingas ir vertingas produktas žmogaus organizmui, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir fosforo. Norint išsaugoti sveikatą, žuvį reikėtų valgyti bent du kartus per savaitę, ypač vaikams.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas - plonais griežinėliais ir kepkite truputį augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Žuvį supjaustykite 3 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir apvoliokite miltuose. Apkepkite žuvį iš abiejų pusių įkaitintoje keptuvėje.
Žingsnis 3
Į kepimo formą sudėkite daržoves ir susmulkintą česnaką, ant viršaus sudėkite žuvį, apšlakstykite grietine ir pabarstykite žolelėmis. Kepkite 10-15 minučių iki 200C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos