Troškinta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Troškinta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis

Troškinta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis yra visavertis antrasis patiekalas, kurį sudaro žuvies mėsa ir garnyras vienu metu. Žuvies filė šiame recepte būna minkšta, o ryžiai - traškūs. Daržovės savo sultingumu ir naudingumu papildo ryžius ir žuvį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.41/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Troškinta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 1
Supjaustykite menkės filė vidutinio dydžio gabalėliais, marinuokite grietinėje, druskoje ir maltuose juoduosiuose pipiruose. Ryžius ir žaliuosius svogūnus nuplaukite. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėkite ryžius ir smulkintus žaliuosius svogūnus ir kepkite 3 minutes.

Žingsnis 2

Troškinta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 2
Brokolius suplėšykite žiedynais, saldžiąsias paprikas nulupkite ir supjaustykite koteliais. Sudėkite daržoves į keptuvę. Taip pat į keptuvę suberkite žaliuosius žirnelius ir šparagines pupeles. Ryžius ir daržoves užpilkite karštu vandeniu, uždenkite keptuvę dangčiu ir 10 minučių troškinkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Troškinta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 3
Po 10 minučių į keptuvę sudėkite marinuotus menkės filė gabalėlius ir uždengę dangčiu kepkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos