Publikavimo data: 2024-09-17
Troškinta plekšnė ant daržovių
Mano šeimai labai patinka šiame recepte esanti plekšnė. Žuvies sultyse mirkytos daržovės įgauna nepakartojamą skonį. O pati plekšnė būna labai minkšta ir sultinga. Tuo pat metu visi produktai yra prieinami, o gaminimo laikas yra minimalus.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nuvalykite daržoves.
Žingsnis 2
Nupjaukite žuvį. Kad tai padaryti būtų lengva, plekšnė turi būti šiek tiek atitirpusi, bet ne visiškai. Žirklėmis nukirpkite visus pelekus, pašalinkite uodegą. Nukirpkite galvą su skrandžiu įstrižai. Taip iš karto pašalinsite visus vidurius. Užkabinkite odą nuo uodegos ir nuimkite ją iš abiejų pusių. Nepamirškite baltos odos - jos mums taip pat nereikia.
Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas supjaustykite kaip tik norite ir sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Lengvai pakepinkite 3-5 minutes. Karštis turi būti vidutinis.
Žingsnis 4
Susmulkinkite kopūstus ir sudėkite juos į daržoves. Uždenkite ir retkarčiais pamaišydami kepkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Daržovės turėtų sumažėti ir tapti auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Žuvį įtrinkite prieskoniais ir sudėkite ant daržovių lėkštės. Įpilkite 50 ml vandens, įberkite druskos ir uždenkite dangčiu. Palikite 15 minučių troškintis ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Paruoštą patiekalą pabarstykite žolelėmis.
Kategorijos