Publikavimo data: 2024-06-23
Troškinta skumbrė grietinėje
Turbūt nedaugelis žino, kad skumbrės yra labai vaisingos. Jos pradeda neršti antraisiais gyvenimo metais ir gali sudėti iki pusės milijono ikrų. Skumbrės jaunikliai greitai auga ir vystosi. Tai vienas iš rodiklių, lemiančių palyginti nedidelę žuvies kainą vidaus rinkoje. Tačiau, nepaisant to, skumbrė savo sudėtyje turi naudingų makro- ir mikroelementų. Troškinta skumbrė grietinėje kartu su daržovėmis ir prieskoniais gaunasi skani, švelni ir kvapni.
Žingsnis 1
Paimkite svogūną, nulupkite luobelę. Supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite aštriu peiliu, pašalindami uodegą, pelekus ir galvą. Išimkite visą vidų, pašalinkite juodą plėvelę ir gerai nuplaukite žuvį po šaltu vandeniu. Supjaustykite batonėliais.
Žingsnis 3
Supjaustytus svogūnus ir morkas 3-5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies.
Žingsnis 4
Į troškintas daržoves sudėkite supjaustytus filė gabalėlius ir dar kelias minutes viską kartu troškinkite.
Žingsnis 5
Atskirame inde sumaišykite vandenį ir grietinę iki vientisos masės. Supilkite mišinį į keptuvę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir uždenkite dangčiu. Viską užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.
Kategorijos