Troškinta skumbrė grietinėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Troškinta skumbrė grietinėje

Turbūt nedaugelis žino, kad skumbrės yra labai vaisingos. Jos pradeda neršti antraisiais gyvenimo metais ir gali sudėti iki pusės milijono ikrų. Skumbrės jaunikliai greitai auga ir vystosi. Tai vienas iš rodiklių, lemiančių palyginti nedidelę žuvies kainą vidaus rinkoje. Tačiau, nepaisant to, skumbrė savo sudėtyje turi naudingų makro- ir mikroelementų. Troškinta skumbrė grietinėje kartu su daržovėmis ir prieskoniais gaunasi skani, švelni ir kvapni.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Troškinta skumbrė grietinėje Žingsnis 1
Paimkite svogūną, nulupkite luobelę. Supjaustykite plonais pusžiedžiais. Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Troškinta skumbrė grietinėje Žingsnis 2
Skumbrę supjaustykite aštriu peiliu, pašalindami uodegą, pelekus ir galvą. Išimkite visą vidų, pašalinkite juodą plėvelę ir gerai nuplaukite žuvį po šaltu vandeniu. Supjaustykite batonėliais.

Žingsnis 3

Troškinta skumbrė grietinėje Žingsnis 3
Supjaustytus svogūnus ir morkas 3-5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ant didelės ugnies.

Žingsnis 4

Troškinta skumbrė grietinėje Žingsnis 4
Į troškintas daržoves sudėkite supjaustytus filė gabalėlius ir dar kelias minutes viską kartu troškinkite.

Žingsnis 5

Troškinta skumbrė grietinėje Žingsnis 5
Atskirame inde sumaišykite vandenį ir grietinę iki vientisos masės. Supilkite mišinį į keptuvę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir uždenkite dangčiu. Viską užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos