Troškintas ešerys su paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Troškintas ešerys su paprikomis

Jūros ešerys dažnai naudojamas kaip pagrindinis patiekalas. Jūros ešerius galima ne tik kepti su įvairiomis žolelėmis ir daržovėmis, bet ir troškinti! Šis gaminimo būdas, kaip ir kepimas, leidžia išsaugoti visas naudingąsias medžiagas! Dėl didelio baltymų kiekio žuvyje, antioksidantų iš daržovių ir vaisių šis patiekalas yra labai sveikas. Citrinos griežinėliai suteiks sulčių, kurios išmirkys ešerio filė. Paprikos ir svogūnai bus garnyras. Česnakai ir paprikų mišinys pagardins patiekalą!
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.72/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Troškintas ešerys su paprikomis Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite paprikas griežinėliais. Prieš tai pašalinkite sėklas ir nupjaukite viršūnėles. Ešerių filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, o nuluptą citriną supjaustykite apskritimais.

Žingsnis 2

Troškintas ešerys su paprikomis Žingsnis 2
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pakepinkite svogūną, česnaką ir papriką, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 3

Troškintas ešerys su paprikomis Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite jūros ešerio filė gabalėlius ir citriną.

Žingsnis 4

Troškintas ešerys su paprikomis Žingsnis 4
Įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite 25 minutes. Maišydami kepkite žuvį, kol ji išvirs ir išgaruos vanduo.

Žingsnis 5

Troškintas ešerys su paprikomis Žingsnis 5
Padėkite patiekalą į lėkštę ir patiekite! Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos