Publikavimo data: 2024-06-23
Troškintas ešerys su paprikomis
Jūros ešerys dažnai naudojamas kaip pagrindinis patiekalas. Jūros ešerius galima ne tik kepti su įvairiomis žolelėmis ir daržovėmis, bet ir troškinti! Šis gaminimo būdas, kaip ir kepimas, leidžia išsaugoti visas naudingąsias medžiagas! Dėl didelio baltymų kiekio žuvyje, antioksidantų iš daržovių ir vaisių šis patiekalas yra labai sveikas. Citrinos griežinėliai suteiks sulčių, kurios išmirkys ešerio filė. Paprikos ir svogūnai bus garnyras. Česnakai ir paprikų mišinys pagardins patiekalą!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite paprikas griežinėliais. Prieš tai pašalinkite sėklas ir nupjaukite viršūnėles. Ešerių filė supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, o nuluptą citriną supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 2
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Pakepinkite svogūną, česnaką ir papriką, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite jūros ešerio filė gabalėlius ir citriną.
Žingsnis 4
Įpilkite šiek tiek vandens. Uždenkite indą dangčiu ir troškinkite 25 minutes. Maišydami kepkite žuvį, kol ji išvirs ir išgaruos vanduo.
Žingsnis 5
Padėkite patiekalą į lėkštę ir patiekite! Paruošta!
Kategorijos