Publikavimo data: 2024-06-22
Troškintas jūros ešerys su svogūnais ir morkomis
Labai lengva paruošti ešerius skaniai, o svarbiausia - naudingai! Jums reikės paruoštos filė. Taip pat galite paimti visą skerdeną ir supjaustyti ją patys. Patiekalas ypatingas tuo, kad ešerys guli ant troškintų daržovių ir verda ant garų. Taigi žuvis bus sultinga ir minkšta, o daržovės sugers jos sultis. Norint išsaugoti ir pabrėžti tikrąjį žuvies skonį, pakaks druskos ir juodųjų pipirų. Jokių prieskonių čia nereikia, jie tik apsunkins patiekalą.
Žingsnis 1
Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite svogūnus ir morkas. Daržoves 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Tada ant daržovių sudėkite ešerių filė oda į apačią. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Į keptuvę įpilkite 100 ml vandens ir uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Troškinkite ešerius su daržovėmis apie 20 minučių.
Žingsnis 4
Į lėkštę sudėkite troškintas daržoves, ant viršaus - ešerius. Patiekalą pagal skonį papuoškite žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos