Publikavimo data: 2024-06-15
Troškinys su skumbre ir daržovėmis
Kepta žuvis su daržovėmis - puikus pasirinkimas sočių pietų visai šeimai. Pagrindinis šio patiekalo ingredientas - skumbrė. Su citrinos griežinėliais ji gaunasi labai skani, o daržovės patiekalą padaro ryškesnį ir sotesnį. Grietinė suteikia kreminio skonio, todėl patiekalas tampa labai švelnus.
Žingsnis 1
Skumbrės gabalėlius įtrinkite druska, pipirais ir pabarstykite žuvies prieskoniais. Tuo tarpu įkaitinkite keptuvę ir 7-8 min. pakepinkite šiaudeliais supjaustytas morkas ir svogūnus.
Žingsnis 2
Į kepimo indą sudėkite keptus svogūnus ir morkas. Ant formos atsargiai paskleiskite kepsnį. Ant keptų daržovių sudėkite žuvies gabalėlius pakaitomis su bulvių griežinėliais. Tada tarp žuvies ir bulvių sudėkite svogūnų ir pomidorų griežinėlius.
Žingsnis 3
Pabarstykite druska, prieskoniais, maltais juodaisiais pipirais, išspauskite citrinos sultis ant visų gabalėlių, aptepkite grietine ir uždenkite formą folija. Žuvį ir daržoves 30 minučių pašaukite į orkaitę. Po 30 minučių foliją nuimkite, apibarstykite smulkintais krapais ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos