Publikavimo data: 2025-08-19
Trupinių pyragas
Iš paprasčiausių ingredientų pagamintas pyragas, kurį gali pagaminti kiekvienas.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite 200 g grietinės, 130 g cukraus, sodą ir druską. Išmaišykite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Į paruoštą masę vienu metu įberkite 350 g miltų. Užminkykite tešlą. Jei tešla lipa prie rankų, palikite 50 g miltų išminkymui.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į 6 lygias dalis.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Tešlą iškočiokite ant pergamento, prieš tai pabarstę jį miltais, kad tešla neliptų ir būtų galima lengvai iškočioti maždaug 1 mm storio lakštą. Tešla turi būti bent 20 cm skersmens.
Žingsnis 5
Kepkite 6 minutes, kol pagal laikmatį paruduos. Kol pyragas kepa, kitą pyragą iškočiokite ant antro pergamento, kad sutaupytumėte laiko.
Žingsnis 6
Kai tik išimame pyragą iš orkaitės ir dedame kitą, kol tešla nesukietėjo, ant lėkštės išpjaukite lygų apskritimą. Gautą pyragą pakiškite po maišeliu arba švariu rankšluosčiu. Atraižas palikite ant stalo, kad išdžiūtų.
Žingsnis 7
Sudėkite visas atraižas į maišelį ir sukite kočėlu, kol gausite smulkius trupinius.
Žingsnis 8
Kremui sumaišykite 250 g grietinės, 110 g cukraus, varškę ir plakite mikseriu apie 2 minutes.
Žingsnis 9
Pyragėlius subadykite šakute ir pamirkykite (verdančiame vandenyje su 10 g cukraus). Tolygiai aptepkite pyragėlius kremu, sumontuokite tortą ir pabarstykite paruoštus trupinius. Palikite tortą per naktį mirkti šaldytuve (bent 4 valandas).
Kategorijos