Publikavimo data: 2025-08-20
Tuno ir saldžiųjų kukurūzų salotos
Tunas vertinamas dėl didelio baltymų kiekio ir labai mažo riebalų kiekio. Iš tiesų 100 g tuno yra 30 g baltymų ir mažiau nei 1 g riebalų. Be to, šioje žuvyje gausu fosforo, kalio ir magnio, todėl ji nepakeičiama vaikų, paauglių ir sportininkų mityboje. Tunas kepamas, kepamas su žolelėmis ir daržovėmis, iš jo verdamos žuvies sriubos ir salotos. Siūlome paragauti vienos iš tokių salotų su saldžiaisiais kukurūzais, varške ir žolelėmis.
Žingsnis 1
Žuvį sudėkite į gilų indą ir sutrinkite šakute, o aliejų atidėkite į šalį. Jo galima įpilti vėliau, jei salotos bus per sausos.
Žingsnis 2
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, krapus nuplaukite vandenyje, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite peiliu. Marinuotus agurkus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Sudėkite tuną, visus smulkintus produktus ir kukurūzus, užpilkite varške ir išmaišykite.
Kategorijos