Tuno kepsnys orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Tuno kepsnys orkaitėje

Tunas yra gana didelė žuvis, kai kurios sveria iki 200-250 kg. Tokia žuvis yra seleno, baltymų ir vitamino B šaltinis. Kaip ir daugelis kitų jūros gėrybių, tunas yra labai jautrus temperatūros svyravimams. Norėdami išsaugoti žuvies šviežumą ir kokybę, įdėkite žuvį į kepimo formą, užpildykite ją ledu ir padėkite ant apatinės šaldytuvo lentynos, kad būtų sudarytos tinkamiausios laikymo sąlygos.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
178 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno kepsnys orkaitėje Žingsnis 1
Marinuokite tuno kepsnius. Kad būtų patogiau, marinato ingredientus sumaišykite užtrauktuku uždaromame maišelyje. Marinatui naudokite pusę išvardytų ingredientų. Sumaišykite 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus ir 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Įberkite druskos, maltų pipirų ir raudonėlio. Įdėkite česnako, baziliko ir čiobrelių. Sudėkite tuno filė gabaliukus į maišelį, uždarykite maišelį ir atsargiai, kad nepažeistumėte skaidulų, paskirstykite mišinį taip, kad kiekvienas gabaliukas patektų į marinatą. Palikite tuną šaldytuve 15 minučių, kad marinuotųsi.

Žingsnis 2

Tuno kepsnys orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros. Dubenyje sumaišykite likusius marinatui skirtus ingredientus: alyvuogių aliejų ir česnaką, druską, pipirus, suberkite žoleles (čiobrelius, raudonėlius ir bazilikus). Sudėkite bulves į dubenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite bulves ant pusės kepimo skardos ir dėkite į maksimalios temperatūros orkaitę 15 minučių.

Žingsnis 3

Tuno kepsnys orkaitėje Žingsnis 3
Iškepkite žuvį. Po 15 minučių ištraukite skardą iš orkaitės ir sudėkite tuno kepsnius šalia bulvių. Ant kiekvieno uždėkite po citrinos griežinėlį. Ant viršaus pabarstykite bulves sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 6 minutėms. Tada kepsnius apverskite ir palikite kepti dar 6 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos