Publikavimo data: 2024-06-08
Tuno kepsnys orkaitėje
Tunas yra gana didelė žuvis, kai kurios sveria iki 200-250 kg. Tokia žuvis yra seleno, baltymų ir vitamino B šaltinis. Kaip ir daugelis kitų jūros gėrybių, tunas yra labai jautrus temperatūros svyravimams. Norėdami išsaugoti žuvies šviežumą ir kokybę, įdėkite žuvį į kepimo formą, užpildykite ją ledu ir padėkite ant apatinės šaldytuvo lentynos, kad būtų sudarytos tinkamiausios laikymo sąlygos.
Žingsnis 1
Marinuokite tuno kepsnius. Kad būtų patogiau, marinato ingredientus sumaišykite užtrauktuku uždaromame maišelyje. Marinatui naudokite pusę išvardytų ingredientų. Sumaišykite 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus ir 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių. Įberkite druskos, maltų pipirų ir raudonėlio. Įdėkite česnako, baziliko ir čiobrelių. Sudėkite tuno filė gabaliukus į maišelį, uždarykite maišelį ir atsargiai, kad nepažeistumėte skaidulų, paskirstykite mišinį taip, kad kiekvienas gabaliukas patektų į marinatą. Palikite tuną šaldytuve 15 minučių, kad marinuotųsi.
Žingsnis 2
Paruoškite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros. Dubenyje sumaišykite likusius marinatui skirtus ingredientus: alyvuogių aliejų ir česnaką, druską, pipirus, suberkite žoleles (čiobrelius, raudonėlius ir bazilikus). Sudėkite bulves į dubenį ir gerai išmaišykite. Sudėkite bulves ant pusės kepimo skardos ir dėkite į maksimalios temperatūros orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 3
Iškepkite žuvį. Po 15 minučių ištraukite skardą iš orkaitės ir sudėkite tuno kepsnius šalia bulvių. Ant kiekvieno uždėkite po citrinos griežinėlį. Ant viršaus pabarstykite bulves sūriu ir pašaukite į orkaitę dar 6 minutėms. Tada kepsnius apverskite ir palikite kepti dar 6 minutes.
Kategorijos