Tuno kepsnys su pesto padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Tuno kepsnys su pesto padažu

Tunas laikomas vienu sveikiausių ir saugiausių maisto produktų. Jame yra daug baltymų ir vitaminų, jis toks pat maistingas kaip ir mėsa. Manoma, kad reguliariai valgant šią žuvį galima sulaukti 100 metų. Šviežias tunas dažniausiai parduodamas nuluptas nuo odos ir supjaustytas kepsniais. Ši žuvis yra gana riebi. Energinė vertė yra 130 kcal 100 g. Dėl didelio riebalų kiekio žuvis greitai džiūsta, todėl rekomenduojama ją iškepti iš karto nusipirkus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno kepsnys su pesto padažu Žingsnis 1
Paruoškite pesto padažą. Česnaką ir kedro riešutus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Sudėkite bazilikus ir druską, tada dar kartą sumalkite. Mišinys turi būti panašus į žalią grietinėlę. Tada į mišinį sudėkite tarkuotą sūrį ir sumalkite, palaipsniui įmaišydami sviestą.

Žingsnis 2

Tuno kepsnys su pesto padažu Žingsnis 2
Paruoškite tuno kepsnius. Apšlakstykite kepsnius alyvuogių aliejumi. Iš abiejų pusių pagardinkite pipirais ir druska. Įkaitinkite keptuvę ir įdėkite sviesto. Sudėkite kepsnius vienas nuo kito ir kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes. Iškepusią žuvį apšlakstykite citrinos sultimis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos