Publikavimo data: 2024-05-19
Tuno salotos su daržovėmis
Konservuotoms tuno ir daržovių salotoms naudokite tik filė savo sultyse, o ne aliejuje. Ir ne salotinį tuną, nes jis paprastai yra malta žuvis. Jame gali būti sumaltų kaulų, odos ir kitų vidinių žuvies dalių. Nenaudokite aštrių garstyčių, pavyzdžiui, galite išbandyti Bavarijos garstyčias, jos yra saldaus ir aštraus skonio. Arba amerikietiškas garstyčias, kurių ryškiai geltona spalva atsiranda dėl to, kad naudojamos smulkintos geltonosios garstyčių sėklos ir ciberžolė.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir pagardinkite druska. Uždenkite dangčiu ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Išjunkite ugnį, bet nenuimkite puodo nuo kaitlentės ir dangčio. Palikite kiaušinius 15-20 minučių. Tada išimkite ir 5-7 minutes virusius kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu. Tada nulupkite juos nuo lukštų ir supjaustykite į 4 dalis.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti tuno ir daržovių salotas. Paimkite lėkštę. Ant jos suplėšykite salotų lapus. Svarbu tai daryti rankomis, o ne pjaustyti peiliu, nes nuo sąlyčio su metalu salotos greičiau oksiduosis ir nuvysta. Ant salotų lapų sudėkite tuną, rankomis sulaužydami jį mažais gabalėliais. Ant viršaus sudėkite pomidorus, agurkus, alyvuoges ir svogūnų puseles. Ant viršaus išdėliokite kiaušinius.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, supilkite citrinos sultis, įdėkite šaukštą garstyčių. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite tuno salotas su daržovėmis. Salotas lengvai pasūdykite. Atkreipkite dėmesį, kad tunas yra gana sūrus. Supilkite padažą ir išmaišykite.
Kategorijos