Publikavimo data: 2024-03-29
Tuno salotos su graikiniais riešutais ir graikiniais riešutais apelsinų padaže
Tunas dažnai vadinamas "jūros vištiena", nes šių dviejų produktų skonis labai panašus. Tunas taip pat yra visų raudonųjų žuvų rūšių rekordininkas pagal maistingųjų medžiagų kiekį. Šiandien siūlome iš šios žuvies gauti maksimalią naudą, imant ją kaip pagrindą salotoms. Švelnų tuno skonį sėkmingai papildo šviežios daržovės, o apelsinas salotoms suteikia ryškių natų ir lengvo citrusinių vaisių poskonio.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Žingsnis 2
Riešutus susmulkinkite peiliu iki stambių trupinių.
Žingsnis 3
Įkaitinkite grilio keptuvę su augaliniu aliejumi. Tuną iš abiejų pusių pasūdykite, papipirinkite ir dėkite ant grotelių. Kepkite kepsnį ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos, tada leiskite žuviai pailsėti 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Iš pusės apelsino išspauskite sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į lėkštę sudėkite rukolą ir vyšninius pomidorus.
Žingsnis 6
Ant daržovių sudėkite žuvį. Užpilkite salotas padažu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, pabarstykite riešutais. Salotos paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos