Publikavimo data: 2024-03-28
Tuno salotos su mocarela ir medaus bei garstyčių padažu
Tunas dažnai vadinamas "jūros vištiena", nes šių dviejų produktų skonis labai panašus. Tunas taip pat yra visų raudonųjų žuvų rūšių rekordininkas pagal maistingųjų medžiagų kiekį. Šiandien siūlome maksimaliai išnaudoti šios žuvies teikiamą naudą vartojant ją kaip daržovių salotų pagrindą. Be tuno, salotose taip pat bus naudojamos šviežios daržovės, sūris ir padažas. Kad patiekalas būtų kuo skanesnis, patariame naudoti atšaldytą, o ne šaldytą žuvį.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į salotinę.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurkus griežinėliais ir sudėkite juos prie pomidorų.
Žingsnis 3
Stambiai supjaustykite mocarelos sūrį ir sudėkite jį į daržoves.
Žingsnis 4
Dubenyje sumaišykite garstyčias, medų, augalinį aliejų ir sojų padažą. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Įkaitinkite grilio keptuvę su augaliniu aliejumi. Tunų filė iš abiejų pusių pasūdykite ir pabarstykite pipirais ir dėkite ant grotelių. Kepkite kepsnius po 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos, tada leiskite žuviai 5 minutes pailsėti.
Žingsnis 6
Į lėkštę kartu su likusiais ingredientais sudėkite rukolą.
Žingsnis 7
Ant daržovių sudėkite žuvį. Užpilkite salotas padažu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Patiekalas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos