Tuno tataki su imbieru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Tuno tataki su imbieru

Tuno tataki yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Recepto esmė - greitai iškepti žuvį keptuvėje. Lengvai apkeptas tunas patiekiamas su sezamo sėklomis ir maltu imbieru, dėl kurio patiekalas ir gavo savo pavadinimą: japoniškai "tataki" vadinamas šis prieskonis. Kitas privalomas patiekalo komponentas - sojų padažas. Patiekdami patiekalą būtinai papuoškite šviežiomis daržovėmis ir žalumynais!
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, sezamas, žuvis, soja
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir sojų padažą iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 2
Tuno filė perkelkite į marinatą. Tuno filė pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir imbieru. Atsargiai apverskite tuno filė ir taip pat pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir imbieru.

Žingsnis 3

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 3
Ant didelės plokščios lėkštės lygiu sluoksniu paskleiskite sezamo sėklas. Marinuotas tuno filė atsargiai pamerkite į sezamo sėklas.

Žingsnis 4

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus kepkite tuno filė po 30-40 sekundžių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 5
Virtą tuno filė supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos