Publikavimo data: 2024-04-09
Tuno tataki su imbieru
Tuno tataki yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Recepto esmė - greitai iškepti žuvį keptuvėje. Lengvai apkeptas tunas patiekiamas su sezamo sėklomis ir maltu imbieru, dėl kurio patiekalas ir gavo savo pavadinimą: japoniškai "tataki" vadinamas šis prieskonis. Kitas privalomas patiekalo komponentas - sojų padažas. Patiekdami patiekalą būtinai papuoškite šviežiomis daržovėmis ir žalumynais!
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir sojų padažą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Tuno filė perkelkite į marinatą. Tuno filė pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir imbieru. Atsargiai apverskite tuno filė ir taip pat pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir imbieru.
Žingsnis 3
Ant didelės plokščios lėkštės lygiu sluoksniu paskleiskite sezamo sėklas. Marinuotas tuno filė atsargiai pamerkite į sezamo sėklas.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus kepkite tuno filė po 30-40 sekundžių iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Virtą tuno filė supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Kategorijos