Tuno tataki su imbieru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Tuno tataki su imbieru

Tuno tataki yra tradicinis japonų virtuvės patiekalas. Recepto esmė - greitai iškepti žuvį keptuvėje. Lengvai apkeptas tunas patiekiamas su sezamo sėklomis ir maltu imbieru, dėl kurio patiekalas ir gavo savo pavadinimą: japoniškai "tataki" vadinamas šis prieskonis. Kitas privalomas patiekalo komponentas - sojų padažas. Patiekdami patiekalą būtinai papuoškite šviežiomis daržovėmis ir žalumynais!
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
4 g

Ingredientai (8)

Porcijos
2
250.00 g
10.00 ml
1.00 šaukštelis.
1.00 šaukštelis.
4.00 šaukštai.
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, sezamas, žuvis, soja
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir sojų padažą iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 2
Tuno filė perkelkite į marinatą. Tuno filė pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir imbieru. Atsargiai apverskite tuno filė ir taip pat pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir imbieru.

Žingsnis 3

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 3
Ant didelės plokščios lėkštės lygiu sluoksniu paskleiskite sezamo sėklas. Marinuotas tuno filė atsargiai pamerkite į sezamo sėklas.

Žingsnis 4

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus kepkite tuno filė po 30-40 sekundžių iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 5

Tuno tataki su imbieru Žingsnis 5
Virtą tuno filė supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai