Publikavimo data: 2024-06-09
Tuno tataki su žaliuoju garnyru
Tataki - tai japoniškas žuvies ir mėsos kepimo būdas. Patiekalas patiekiamas žalias arba trumpai termiškai apdorotas. Tunas turi mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl jį turėtų valgyti tie, kurie laikosi dietos. Tunas tataki ruošiamas aštriame marinate ir lengvai apkepamas. Jis patiekiamas su žaliuoju garnyru, kuris taip pat yra turtingas skonio ir naudingas.
Žingsnis 1
Sumaišykite skystus marinato ingredientus. Sudėkite imbierą, česnaką, apelsino žievelę, kalendrą ir aitriąją papriką. Po 2-3 minučių tuno filė panardinkite į marinatą. Palikite 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Nori drožlėms gaminti kiaušinio baltymą išplakite su druska ir krakmolu iki standžių viršūnių. Suberkite sezamo sėklas. Supjaustytus nori lakštus pamerkite į mišinį. Kepkite aliejuje 10-15 sekundžių, kol taps traškūs. Paruoštus nori traškučius sudėkite ant servetėlės.
Žingsnis 3
Brokolius nuplaukite ir supjaustykite žiedynais. Nulupkite ir stambiai supjaustykite avokadą. Žirnelius padalykite per pusę.
Žingsnis 4
Išimkite tuno filė iš marinato ir padėkite ant servetėlės, kad pasišalintų skysčio perteklius.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją sezamų aliejumi. Kepkite tataki iš visų pusių, kol įgaus ryškią spalvą, po 30-40 sekundžių iš kiekvienos pusės. Dėkite ant lentelės.
Žingsnis 6
Toje pačioje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus. Porą minučių pakepinkite žirnelius, avokadą ir brokolius.
Žingsnis 7
Sudėkite šviežius špinatus ir marinatą. Maišydami leiskite marinatui apsemti visas daržoves ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 8
Tuną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 9
Atskirame dubenyje sumaišykite brokolius, žirnelius, šviežius špinatus ir avokadą ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite tuną ir papuoškite "Nori" drožlėmis.
Kategorijos