Tuno tataki su žaliuoju garnyru pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Tuno tataki su žaliuoju garnyru

Tataki - tai japoniškas žuvies ir mėsos kepimo būdas. Patiekalas patiekiamas žalias arba trumpai termiškai apdorotas. Tunas turi mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl jį turėtų valgyti tie, kurie laikosi dietos. Tunas tataki ruošiamas aštriame marinate ir lengvai apkepamas. Jis patiekiamas su žaliuoju garnyru, kuris taip pat yra turtingas skonio ir naudingas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 1
Sumaišykite skystus marinato ingredientus. Sudėkite imbierą, česnaką, apelsino žievelę, kalendrą ir aitriąją papriką. Po 2-3 minučių tuno filė panardinkite į marinatą. Palikite 5-7 minutes.

Žingsnis 2

Nori drožlėms gaminti kiaušinio baltymą išplakite su druska ir krakmolu iki standžių viršūnių. Suberkite sezamo sėklas. Supjaustytus nori lakštus pamerkite į mišinį. Kepkite aliejuje 10-15 sekundžių, kol taps traškūs. Paruoštus nori traškučius sudėkite ant servetėlės.

Žingsnis 3

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 3
Brokolius nuplaukite ir supjaustykite žiedynais. Nulupkite ir stambiai supjaustykite avokadą. Žirnelius padalykite per pusę.

Žingsnis 4

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 4
Išimkite tuno filė iš marinato ir padėkite ant servetėlės, kad pasišalintų skysčio perteklius.

Žingsnis 5

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją sezamų aliejumi. Kepkite tataki iš visų pusių, kol įgaus ryškią spalvą, po 30-40 sekundžių iš kiekvienos pusės. Dėkite ant lentelės.

Žingsnis 6

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 6
Toje pačioje keptuvėje įpilkite šiek tiek aliejaus. Porą minučių pakepinkite žirnelius, avokadą ir brokolius.

Žingsnis 7

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 7
Sudėkite šviežius špinatus ir marinatą. Maišydami leiskite marinatui apsemti visas daržoves ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 8

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 8
Tuną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Žingsnis 9

Tuno tataki su žaliuoju garnyru Žingsnis 9
Atskirame dubenyje sumaišykite brokolius, žirnelius, šviežius špinatus ir avokadą ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite tuną ir papuoškite "Nori" drožlėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos